Atila Kaya Number1'daydı

 

MHP Genel Başkan Yardımcısı Atila Kaya, Number1’da Seçim Özel programına konuk oldu ve gençlerin sorularını cevapladı!

 Atila Kaya, Number1 FM ve Number1 Türk FM ortak  yayınında Number1 Medya Grup Başkanı Haldun Altılar’ın sorularını cevapladı.

 

 

 

MHP BİR GENÇLİK HAREKETEDİR

 

Milliyetçi Hareket Partisi deyince akla gençlik gelir.  MHP Siyasi hayatına neredeyse 69’larda üniversitelerde başlamıştır diyebiliriz Gençlere dayanır. Başbuğumuz  Rahmetli Alparslan Türkeş de iyi yetişmiş bir gençliğe daima önem vermiştir. Zaten 18-34 yaş seçmen kitlesinde oy oranımız yüzde 25 oranındadır.

 

 

 

GENÇ NÜFUS AZALIYOR

 

Demografik fırsat penceresi diye bi kavram var. bu 2040’a kadar devam edecek. Genç Nüfus düşüyor. Nüfusumuz gittikçe yaşlanıyor.  Bunu iyi kullanamaz, gençlere gerekli zamanda gerekli şekilfr fırsat vermezdeniz, zarar edersiniz

 

 

 

OYLARIMIZI ARTTIRDIK

 

Genel anlamda 7 haziran seçimlerinde, önceki seçime oranla oy arttırdık. Bu başarıdır ama yeterli değildir.  Elbette yükseltmeye çalışacağız.

 

 

 

AK PARTİ KAYBETTİ

 

Seçimin en somut sonucu Ak Parti döneminin son bulmasıdır. Kampanyasını 400 milletvekili üzerine kuran Ak Parti’nin bu talebine millet karşılık vermemiştir. Habur rezaleti de dahil, çözüm süreci dedikleri bir süreç vardı. Bu süreç boyunca bölücü örgüt yeni bir kalkışmanın hazırlığını yapmış. Bunu kendilerini de söyledi. Müdahele etmediler bu hazırlığa. Çözüm süreci bozulmasın diye bunlara göz yummuşlar.. Örgüt yol kesmiş, vergi toplamış bu süreçte. Peki seçimden sonra ne değişti? Bunun cevabını Hükümet verecek.

 

 Biz sürecin çope atılmasını, terör örgütünün bertaraf edilmesi ve gerekli kişilerle ilgili takibat başlatılmasını istedik.  Iktidara gelirsek de bunun hesabını soracağız

 

 

 

KOALİSYON KONUSUNDA TECRÜBELİYİZ

 

7 hazirda koalisyon tablosu ortaya çıktı. MHP, en uzun süreli koalisyonun ortağı olmuş bir partidir. Tecrübemiz var. Ancak, madem böyle bir tablo ortaya çıktı, ülke sorunları noktasında aynı çizgide olan partiler birleşsin dedik. Baktığımızda AK Parti ile HDP aynı çizgideydi. Süreçte ortaklardı. Hükümeti siz kurun dedik, olmazsa CHP’yi de alarak üçlü hükümet kurun dedik. O da olmadı. Bu konularda uzlaşamazsanız, o zaman 4 şartımız yerine getirilirse biz de sorumluluk almaktan kaçmayız dedik.

 

 

 

ŞARTLARIMIZ KABUL GÖRMEDİ

 

Birincisi anayasanın ilk dört maddesi vazgeçilmezimizdir, ikincisi 17/25 aralık diye anılan olayın bağımsız yargı tarafından incelenmesi, üçüncüsü, çözüm sürecinin sona ermesi ve son olarak da cumhurbaşkanının, anayasal sınırlar çerçevesinde kalması. Sayın cumhurbaşkanı anayasayı defalarca çiğnemiştir, ama Cumhurbaşkanı yargılanamadığı için bi şey yapamıyoruz.

 

 

 

UZLAŞMAZ DEĞİLİZ

 

Seçim hükümetine CHP’de hayır dedi ama algı yönetimiyle sanki sadece biz hayır diyoruz gibi gösteriliyor. Bizi uzlaşmak, katı bir parti olarak göstermek istiyorlar, ama gerçek bu değil.

 

 

 

GİDENLER KAYIP SAYILMAZ

 

Partimizden ayrılanlar var. Bunlardan Sinan Ogan’ın bir müracaatı olmadı, Meral Akşener değer verdiğimiz saygıdeğer bir hanımefendidir, kardeşimizdir. Genel başkanımız bir müddet dinlenmesini istedi sadece. Tuğrul bey konusunda Ak Parti, MHP’den birilerini devşirerek oy toplamaya çalıştı. Bu her zaman denenmiştir. Ülkücü hareket bu girişimleri boşa çıkaracaktır. Tuğrul Bey’in gidişi bizim için kan kaybı değil.

 

 

 

HDP SİLAH ZORUYLA OY ALIYOR

 

Bazı sandık sonuçları ilginç. bir köyde 1200 tane seçmen var, 1200 HDP oyu çıkıyor. Kimse hastalanmamış, tam katılım sağlanmış, hepsi aynı oyu vermiş. Bu mümkün değil ama böyle örnekler var. Hükümet, insanların silah tehdidi, psikolojik baskı altında oy kullanmamasını sağlamalı.

 

 

 

GENÇLER NEDEN BİZE OY VERSİN?

 

Çünkü MHP gençleri önemseyen bir partidir, Sorunlarıyla ilgiliyiz. Kurullarında ciddi anlamda gençliğe yer veren bir partiyiz. Üniversitede okuyan başarılı öğrencilere 10 bin TL kupon vererek ihtiyaçlarını gidereceğiz. Burs vereceğiz. Evleneceklere faizsiz kredi vereceğiz,  gençlik merkezleri kurarak gençlerimizin her yönde kendini eğitebileceği bir ortam inşa edeceğiz.

 

 

 

MÜLTECİ KONUSU HÜKÜMETİN KABAHATİDİR

 

Suriye mültecileri konusunda zaten avrupa birliğinin türkiyeye yapması gereken taahütleri var. bunu pazarlık konusu yapamazlar. Ayrıca suriye konusu Akp’nin yanlış politikası sonucudur. 

 

Haber

İlginizi Çekebilir