Mehdi Eker Number 1 Media Grubu'ndaydı!

 

NUMBER1 ortak yayınında Seçim Özel Programına, Ak Parti İstanbul Milletvekili adayı ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Eski Bakanı Mehdi Eker konuk oldu

 Mehdi Eker, Number1 FM ve Number1 Türk FM ortak  yayınında Number1 Medya Grup Başkanı Haldun Altılar’ın sorularını cevapladı.

 

SORUNLARI GÜÇLÜ HÜKÜMET ÇÖZER

 

Sorunların çözümü için bir hükümet gerekiyor. Bu hükümet ne kadar güçlü olursa ne kadar uyumlu olursa sorunlar o kadar kolay çözülür. Bunun için de bir istikrar gerekiyor çünkü cesur kararlar alınması gerekiyor

 

REFORM YAPILMASI GEREKİYOR

 

Gençlerin ve gençliğin ihtiyaç hissettiği en önemli şey özgür bir gelecek, özgürlükçü bir ortam ve umutla bakabilecekleri bir yarının kurulması. Bunlar reform gerektiriyor. Bu reformların yapılabilmesi için güçlü bir parlamento çoğunluğuna dayalı bir hükümet gerektiriyor. işin özü bu. Yani dolayısıyla 7 hazirandan sonra değişen husus bu. 7 haziran bir arayıştı ve bir tercih ortaya kondu. Bu tercih ve bu arayış sonuç itibariyle çok üzülerek bunu söylüyorum bir hükümet ortaya koymadı. Dolayısıyla beklentiler bir değişiklik yok.

 

KOALİSYON BİR KÜLTÜR İŞİDİR

 

Bu bir kültürdür yani bir operasyon gerektiriyor ve malesef bu operasyon bizdeki koalisyonda aslında benzeri bir iştir. Iki tarafın yada birden fazla tarafın birlikte iş yapmasıdır.Bugüne kadar Türkiye’nin yakın siyasi tarihde son 65 yıllık dönemde Türkiye’de bunun başarılı örnekleri malesef olmadı. Türkiye bu dönemlerinde hep geriye gitti.

 

TEK BAŞINA İKTİDARA GELECEĞİZ

 

1 Kasım’da ben Ak Parti’nin tek başına iktidara geleceğini tahmin ediyorum.

 

HDP SİYASİ İRADE GÖSTERMEDİ

 

HDP terör örgütlerine dönüp “ey terör örgütleri benim arkamda 6 milyon oy var, ben sırtımı 6 milyon oya dayadım onun için burda benim konuşmam lazım silahların susması lazım” diye cesur bir çıkışla net bir tutum ortaya koyması lazımdı.

 

TÜRKİYE AVRUPA’NIN EN YÜKSEK HASILASINA SAHİP

 

Devraldığımızda Türkiye’nin tarım sektör hasılası 23 milyar Dolar’dı. Biz kısa süre içerisinde bunu 61 milyar dolara çıkardık ve 2006 yılından bu yana Türkiye Avrupa’nın en büyük hasılasına sahip 1. ülke. 9 Senedir biz birinciliğimizi koruyoruz.

 

GENÇLERE POZİTİF AYRIMCILIK YAPIYORUZ

 

 Kredi mekanizmalarında, destekleme projelerinde onlara öncelik tanıyoruz.. Mesela Kırsal Kalkınma Yatırımları diye bir proje başlattım. 5500’e yakın tesis kuruldu. 60 bin kişi çalışıyor.

 

Genç nüfusun tarımla ilgilenmesini teşvik ediyoruz. 42 vilayette yüzde 70’e kadar hibe kredi veriyoruz. 40 yaş altı gençlere bu imkanı tanıyoruz.  Sadece üretim değil işleme sektöründe de bu tür desteklerimiz var. Tarım sigortasını da biz başlattık.

 

ÇEKİRDEKTEN TARIMCIYIM

 

Ben hem çalışıp hem okuyordum. Üniversiteden sonra Tarım Bakanlığı’na yazılı sınavla girip evrak kayıt memuru olarak işe başladım. 24 sene tarım bakanlığının her kademesinde çalıştım. Tarım çalışanları ile birbirimizi iyi tanırız. Genç kardeşlerime de tarımla ilgilenmelerini tavsiye ederim. Bu konuda çalışmaya da devam edeceğiz.

 

ÇOBAN DEĞİL SÜRÜ YÖNETİCİSİ

 

Gençlere 120 saat sürü yönetimi eğitimi verdik. O kursu bitirip o belge ile çobanlık yapmaya başlayan gençlere 5000 tl ücret ödüyoruz. Bu da kırsal kesim için büyük bir fırsat. Kovboy deyince karizmatik geliyor ama o da çoban. Çoban deyince küçümseniyor. O yüzden sürü yöneticisi dedik.

 

 

 

 

 

 

 

Haber

İlginizi Çekebilir