Yalçın Akdoğan, Number1 Seçim Özel yayınındaydı

NUMBER1 ortak yayınında Seçim Özel Programına Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan konuk oldu

 

 

Yalçın Akdoğan Number1 FM ve Number1 Türk FM ortak  yayınında Number1 Medya Grup Başkanı Haldun Altılar’ın sorularını cevapladı. 

 

GENÇLER TÜRKİYE’NİN GÜCÜDÜR
Türkiye’nin aslında en önemli gücü genç nüfusundan, eğitimli, dinamik nüfusundan geliyor. Nüfus artış hızı geriliyor. Sayın Cumhurbaşkanı’mızın 3 çocuk tavsiyesi boşuna değil. Avrupa ülkelerinde bu konuda bir durgunluk var. Gençler, Emek ekonominin itici gücüdür. Nüfus artış hızının gerilemeye başlamış olması uzun vadede Türkiye için bir problem.

7 HAZİRANDA MESAJI ALDIK
Biz siyasetçiler toplumu sadece siyasetle, seçimle ilgileniyor sanabiliyoruz. Ama aslında özellikle gençlerin bambaşka gündemleri olabiliyor. Bizim görevimiz onlarla empati yapmak ve ihtiyaçlarını gidermek. Zaman zaman bunun için gençlerle bir araya geliyoruz. Bunun dışında seçimler bunun için bir muhasebe fırsatıdır 7 Haziran’da yüzde 40’dan fazla oy aldık. Birinci parti olduk. Bu siyasi tarihimizde bir başarıdır. Ama bizim çıtamız yüksek olduğu için o aradaki fark neden kaynaklandı diye araştırıyoruz. Bu noktada dersimizi de iyi çalıştık. Seçim vaatlerimizi de bu açıdan yeniden değerlendirip beyannamemizi revize ettik. Gençlerin hissiyatı nedir, ona da baktık.

Beyannamelere bir bakın. Bizde 3 bölüm var. Reformlar vaatler ve projeler. Diğer partilerin proje açıkladığını duydunuz mu? Biz yüzlerce dev proje açıkladık. Hızlı trenler, baraj, otoyol, havaalanı projeleri. Şimdi bu yatırımları yapmazsanız ülke büyümez. Ülke büyümezse bir çok alanda daralma yaşarsanız ve tek tek bütün vatandaşlarımız olumsuz etkilenir. Milli gelirin artması durur. Bu projeler bu yüzden önemli. Vatandaşın konforunu, yaşam standardını yükseltecek işler yapmak lazım.

Vaatlerin de popülist olmaması lazım. Ama muhalefette “nasılsa iktidara gelmeyeceğim biraz oyumu arttırsam yeter” rahatlığı var. Biz iktidarız, inşallah tekrar da iktidar olacağız. Böyle olunca vaatlerimizde gerçekçi olmak zorundayız. Çünkü biz onları gerçekleştirecek tarafız.  Ak Parti olarak 7 haziranda seçmenin mesajını doğru anlamaya çalıştık, kendimizi yeniledik, tarzımızı, üslubumuzu beyannamemizi yeniledik.

GENÇLERİN SORUNLARINI BİLİYORUZ
Ak Parti olarak, toplumun her aşamasını planlayan bir düşüncemiz var. Okula başlayana kitap veriyoruz, üniversitelilere burs veriyoruz. Özellikle kız çocukların okula gönderilmesi için aileye yönelik destek projemiz var. Bunun mesela etkili olduğunu gördük. Üniversiteyi bitiren bi genç, sosyal güvence olarak aileye bağlı gözükmüyor. Bu boşluğu gidermek için iki yıl bunu biz devlet olarak üstlendik. İş bulana kadar biz bunu ödüyoruz. Sonra iş kurması için 50 bin lira karşılıksız para veriyoruz. Hibe bu. Geri ödemeyecek. Büyütmek isterse de 100 bin lira daha kredi veriyoruz. İş kurmak değil de işe girecekse ilk yıl maaşını biz ödeyeceğiz.  İşveren için de büyük bir kolaylık, gençlerin iş bulması için de kolaylık.

ÇABAMIZ SABOTE EDİLDİ
 Kimin ne sorunu varsa çözelim, birlik bütünlük sağlansın diye çözüm sürecini başlattık. Bunları görmezden gelmek Türkiye’nin başka sorunlarla karşılaşmasına sebep olur. Bu yüzden uğraştık. Ama bizim bu çabalarımız hep sabote edildi, Habur’da, Kobani’de, Dağlıca’da sabote edildi.  Biz bölgeye hizmet götürdük, yatırım yaptık, ama sabote edildi. Bu süreçte bizim terörle mücadele etmediğimizi düşünenler var. 13 yıl boyunca etkin mücadelemizi de yaptık. Mesela  Silvan saldırısı meydana geldi. Onun üzerinde 1 yıllık bir operasyonda 1500 terörist etkisi hale getirildi. Bu mu müsamaha? Örgüt açıkça devrimci halk savaşı ilan etti, asker, polis öldürdü, ambulans şöförü öldürdü. Onun üzerine de müdahale ettik.  Cumhuriyet tarihinin en büyük mücadelesi verildi. Bilinen bütün kaynakları vuruldu. Örgüt şok oldu, çünkü o kaynakları bildiğimizi bilmiyordu. Terörün beli kırılana kadar da devam edeceğiz.

AVRUPA’NIN ÖDÜ KOPTU
Güney sınırımızda otorite yok, terör örgütü cirit atıyor. Mülteciler bize sığınıyor. Avrupaya çok az bir kısmı gitti, ödleri koptu. Biz bunu sahiplendik.

AİLEME VAKİT AYIRAMIYORUM
İşimiz artık yaşam tarzımız oldu, ailemiz bunu kanıksadı. 1,5 yaşında bir bebeğimiz var. Eve gidip onu görünce bütün sıkıntımı unutuyorum.  Genelde eve gittiğimde uyuyor oluyorlar. Üniversiteye giden çocuklarım da var. Onlar da hayatını kurmaya çalışıyor. Ama bebeğimiz tabi bizi başka bir aleme götürüyor. Evde patron olmaz, gönül ilişkisiyle yürür tabi evlilik. Zaten eve gidebildiğimiz yok o yüzden kimseye patronluk taslayamayız.

Evde televizyon izliyorum tabi ama o da iş gibi, çünkü TRT’den ben sorumluyum. Bi yandan onu kontrol ediyorum.  TRT Belgesel mesela çok iyi. Ayrıca Diriliş izliyorum. Duygusal olarak da etkiliyor beni. Başarı hikayelerini seviyoruz tabi. Kuruluş felsefesini anlatıyor. Filinta da öyle.

ASLINDA O KADAR SERT DEĞİLİM
Benimle ilgili genel kanaat sert olduğumdur. Röportajlarda bunu yaşıyoruz. Ancak konum itibariyle konuştuğumuz konular gülerek konuşulacak konular değil. O yüzden öyle bir algı doğuyor

FENERBAHÇE STADINDA GALATASARAY BAŞARILI OLAMAZ
Fenerbahçe stadında Galatasaray’ın iyi oynama şansı yok. Galatasaray’ı da severim ayrıca. Fanatik değilim yani. Bizim gençliğimizde o Avrupa başarılarını gururla izledik. Ama Fenerbahçe stadında Fenerbahçe daha iyi tabi. Kadrosu da iyi. Derbide tempo biraz düşüktü tabi ama Fenerbahçe yine üstündü.

Babam Trabzonlu olduğu için ona da bir sempatim var. Beşiktaş’ın stat çabasını, zor dönemini yakından takip ediyorum, çok çaba gösteriyorlar. Destek olmaya çalışıyoruz. Başkan da çok yıprandı bu süreçte, çok uğraştı. Bu da milli bir meseledir. Ortak sevincimizdir Beşiktaş’ın stadı.

Mili maçların Konya’da oynanması çok iyi oldu. Halk büyük ilgi gösterdi. Seyircinin sahip çıkması iyi tabi. Sektör böyle böyle ayağa kalkacak.

CUMHURİYET ORTAK DEĞERİMİZ
Cumhuriyet bayramını kutladık. Bunu kıymetini bilmek lazım. 7 düvele karşı, Anadolu’nun her yönünden bir idare buraya aktı. Bu meclis öyle kuruldu, cumhuriyet öyle kuruldu. Bu bizim ortak değerimizdir. Ona sahip çıkmalıyız. 2023 vizyonu budur. Önemli hedefler ortaya koyduk. Gençlerimiz kendine güvensin ve hedeflerini büyük tutsun. Bir toplumda hayal kurabiliyorsanız o ülke büyür. Ak Parti’nin en büyük başarısı insanların kendine güvenmesi, hayal kurmaya başlamasıdır. Gençlere “hayal kurmayın” diyemezsiniz. Önce hayal kurmalılar. Ancak böyle başarılı olabilirsiniz. Bizim bağlılığımız bu ülkeye, cumhuriyete bu milletedir. Millet de gitsin, oyunu versin iradesini ortaya koysun.

 

 

 

 

 

Haber

İlginizi Çekebilir