Harry Potter’ın öncesi film oldu. İşte ilk kareler

J.K. Rowling’in yazdığı ve Harry Potter serisinde de bahsedilen; Harry Potter’ın ders kitaplarından biri olan “Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar?” film olarak karşımıza çıkıyor.
Filmin yapımcı firması Warner Bros.’un CEO’su Kevin Tsujihara, filmin üçleme olacağını duyurdu. 42 sayfalık bir kitabın ne şekilde bir film olacağını merak ediliyordu ama bu kitapla adamlar üç film çekeceklerini açıkladılar.
Filmden ilk kareler, entertainment weekly dergisi tarafından yayınlandı.

tumblr_nxavjcMIqa1swku88o1_500

Eylül 2013′te J.K. Rowling, kitabı senaryolaştıracağını ve kurguyu da tamamen Büyüzooloji uzmanı olan Newt Scamander üzerine kuracağını belirtmişti. (benim niye haberim yok acabaa) Anlaşılan bu kurgu aldı başını gitti ve hikaye de 3 filme yetebilecek kadar doldu.

Newt’in hikayesi, Harry’nin dünyaya gelmesinden 70 yıl öncesinde New York’ta başlayacak ve çok daha geniş bir büyücüler aleminin kapıları izleyiciye aralanacak. Pek çok fantastik yaratığı birarada göreceğimiz hikayenin ana kahramanı Newt Scamander kimdir, isterseniz ona bakalım.

screen-shot-2015-11-04-at-11-28-14-am

Newt Scamander
Newton (“NEWT”*) Artemis Fido Scamander, 1897′de doğdu. Efsanevi canavarlara duyduğu ilgi, gösterişli Hipogrif’leri yetiştirmeye çok meraklı olan annesi tarafından teşvik edildi. Mr Scamander, Hogwarts Cadılık ve Büyücülük Okulu’ndan mezun olduktan sonra Sihir Bakanlığı’na girdi, Sihirli Yaratıkların Düzenlenmesi Ve Denetimi Dairesi’nde çalışmaya başladı.
Ev-Cinlerinin Yerleştirilmesi Dairesi’nde, “son derece sıkıcı” olarak tanımladığı iki yıl geçirdikten sonra, Canavarlar Bölümü’ne aktarılıp, garip ve sihirli canavarlar hakkındaki mükemmel bilgisi sayesinde orada hızla terfi etti. 1947′deki Kurtadam Kayıtları’nın yaratılmasından neredeyse tek başına sorumlu olmasına rağmen, en çok, 1965′te onaylanmış olan ve Britanya’da yeni ve ehlileştirilemez canavarların yaratılmasını etkin biçimde engelleyen Deneysel Yetiştirme Yasağı ile gurur duyduğunu söyler.
Mr Scamander’ın Ejderha Araştırma ve Kısıtlamaları Bürosu ile olan çalışmaları, ülkesi dışında birçok araştırma gezisine çıkmasına yol açtı. Bu çalışmalar sırasında, şimdi 52′nci baskısı yapılan dünya çapındaki çok-satan kitabı Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar? kitabı için bilgi topladı.
Newt Scamander, sihirli canavarların incelenmesi bilimi Büyüzooloji’ye hizmetleri nedeniyle 1979′da İkinci Sınıf Merlin Nişanı’yla ödüllendirildi. Şimdi emekli olan yazar, eşi Porpentina ve ehli Mıncık’ları Hoppy, Milly ve Mauler ile Dorset’te yaşıyor.
eddie-redmayne-harry-potter-lede

Haber

İlginizi Çekebilir