Lil Wayne No Ceilings2 adlı remix albümü yayınladı

Lil Wayne,  “No Ceilings 2” adlı yeni bir remix albümü yayınladı. Bu senenin başında “Sorry 4 the Wait 2” adlı yeni bir mixtape yayınlayan Lil Wayne, Temmuz ayında ise “Free Weezy Album” adlı 11. stüdyo albümüyle hayranlarının karşısına çıkmıştı.

Albümden sadece “Glory” adlı çalışmasını single olarak yayınlayan sanatçı, önceki gün ise “No Ceilings 2” adını taşıyan bir başka mixtape’i müzikseverlerin beğenisine sundu.

Lil Wayne Kimdir?

Dwayne Michael Carter, Jr. (d. 27 Eylül 1982), sahne adıyla Lil Wayne, Amerikalı rapçi.Hot Boys ve Sqad Up isimli grupların eski üyesidir. Annesi ve babası, Lil Wayne 2 yaşındayken boşanmışlar. Okulundaki bir müzik yarışmasından ödül almıştı ve 9 yaşındayken bir freestyle yapmış ve bu freestyle Birdman’in çok hoşuna gitmiştir. Bu vesileyle 12 yaşında iken Birdman’in kendi kurmuş olduğu Cash Money Records şirketine katılmıştır. Ayrıca Birdman, Lil Wayne’in vaftiz babasıdır.

Ünlü dergi TIME tarafından ‘Yaşayan En İyi Rapçi’ onurunu almıştır. ABD başkanı Barack Obama, ünlü müzik dergisi Rolling Stone’a verdiği bir röpörtajda Lil Wayne dinleyicisi olduğunu söylemiştir.

Yaklaşık 10 tane albüm projesi ve 25 tane mixtape projesi bulunmaktadır. Bazılara göre Gossip isimli diss parçası yüzünden 50 Cent’in kariyeri düşüşe geçmiştir. 2008-2009 arasında Young Money Entertainment isimli bir plak şirketi kurmuştur. Bu şirketten Drake ve Nicki Minaj isimli 2 süperstar çıkmıştır. MTV’nin 2007’de başlattığı MTV Annual Hottest MC List’de o yıl 1. olmuştur, 2008’de 3., 2009’da 2. ve 2010 yılında 7. olmuştur. 7 olması bile büyük bir başarı olarak görülmüştür. Çünkü, o sene içerisinde hapisteydi. Ayrıca o sene hapiste olmasına rağmen, o yıl içinde 20.000.000 $ kazanması iyice ses getirmesine sebep olmuştur. 2010 Mart ayından itibaren ruhsatsız silah taşıma suçundan; 8 ay yatmıştır ve 1 ay hücrede tutulmuştur. Rolling Stone tarafından en çok tur veren rapçi seçilmiştir ve I’m Still Music Tour 2 ile birlikte 54.000.000 $ hasılat yakalamıştır. NBA tarafından gelen açıklamaya görede kendi biletleri bile bu kadar satmıyormuş.

Haber

İlginizi Çekebilir