Adele Türk Asıllı Mı?

Günlerdir son çıkardığı albümde bulunan ” Million Years Ago ” şarkısının, Ahmet Kaya ’nın 1983’te söylemiş olduğı ” Acılara Tutunmak ” şarkısıyla gösterdiği benzerliği tartışılan İngiliz sanatçı Adele ’in bugüne kadar bilinmeyen ya da göz ardı edilmiş bir özelliği daha gün yüzüne çıktı. Adele Türk asıllı bir sanatçı olabilir mi iddiaları şu aralar gündemi meşgul eden yeni bir iddia olma özelliğine sahip…

Meğer bir yanıyla Türk kökenliymiş ünlü İngiliz şarkıcı. Bu uydurulan bir iddia değil gerçeğin ta kendisi! İngiliz sanatçı Adele’in 2009 yılında gerçekleştirilen bir röportajında bunu kendi kulaklarınızla duymanız da mümkün… Ünlü şarkıcı daha şöhretin ilk basamaklarını çıkarken yani bundan tam 6 yıl önce Hollanda’nın RT4 adlı TV  kanalı ile bir röportaj gerçekleştirir ve Adele bu röportaj sırasında Türk asıllı olduğunu belirten bir cümle kurar.

Adele standart bir röportaj gibi seyreden konuşmada hayatını anlatırken, röportajı gerçekleştiren gazetici konuyu Adele’e kilolarına bağladı.
Adele önce biraz gülümsüyor ve müzikte görselliğin önemli olmadığını kastederek başlıyor anlatmaya, “Müzik kulak içindir, göz için değil… Görünüşüm de dünya için değil erkek arkadaşım için önemli… O mutlu olduğu sürece mutluyum. Ve o beni olduğum gibi seviyor” diyor.
Kiloları ile ilgili sorunu olmadığını anlatmaya çalışan sanatçı bunu Britney Spears esprisi ile devam ettiriyor:
“Britney Spears kadar zayıf görünmek ne kadar para tutuyor biliyor musun? Ne öyle bir param ne de zamanım var. Bu hiç benlik bir şey değil.”

Kilo muhabbeti ardından sohbet yemek yemeye geliyor ve Adele kafa karışıklığını giderecek o cümleyi kuruyor:

“Yemek yemeyi seviyorum… Aslında çok komik, çünkü bütün ailem zayıf. Ailem Türk, İspanyol ve İngiliz asıllı… Ben babamdan dolayı yarı Galli’yim, bu yüzden de yuvarlak hatlarım var. Kilolarım babamdan geliyor.”
Ancak soru soran televizyoncu konunun üzerine gitmediği için bu laf bu kadarıyla kalıyor gerçekleştirilen röportajda.
Türkiye’yle ailesinin bağlantısı nedir, kökenleri anne tarafından mı yoksa başka bir yolla mı Türklüğe uzanıyor. Adele Türk lüğü ne kadar önemsiyor ya da benimsiyor bunların hiç biri hakkında bilgi verilmiyor.
İnternete bakıldığında ise Adele Türk kökenli olduğuyla ilgili herhangi bir bilgi bulunamıyor. Ama sanatçının Hollanda TV kanalına verdiği bir röportajda bu açıklaması yer alıyor.
One  Million Ago şarkısının Ahmet Kaya’nın Acılara Tutunmak şarkısı ile  benzer melodiler taşımasının üzerine bir de Türk kökenli olduğu iddialarının ortaya atılması eş zamanlı bir medya olayı mı yoksa Adele’in gerçekten Ahmet Kaya şarkısından esinlendiğinin kesin kanıtı mı bilmiyoruz.
İngiliz gazeteleri’nde de geniş yer bulan şarkı benzerliğiyle ilgili Adele henüz net bir açıklama yapmadı.
Independent ve Daily Mail konunun unutulmaması için Adele’in sessizliğini koruduğuna dair bir haber daha yaptı ancak herhangi bir reaksiyon alamadı.

Haber

İlginizi Çekebilir