Kesha Yayın Hakları İçin Savaşıyor

Bilindiği üzere Kesha prodüktörünü tacizine uğradığını iddia ederek davalık olmuş ve dava sonuçlanana kadar da, albüm yapma ve şarkı yayınlama hakları elinden alınmıştı.

Üzerinden uzun zaman geçmedi ama hemen hatırlamakta zorlanabilirsiniz. 2009’da müzik dünyası ABD’li popçu Kesha ile tanışmıştı. Sarışın, güzel, biraz hırpani görüntüsüyle dikkat çeken hoş bir bayan. Çıkışını yaptığı Tik Tok şarkısı birçok ülkenin listesinde bir numaraya kadar yükseldi.

O yıl herkes ondan bahsediyordu. Onu keşfeden isim ise Dr. Luke‘tu. Yıllar önce demolarından biri ünlü prodüktörün dikkatini çekmiş ve onun isteğiyle Kesha de lise eğitimini yarım bırakıp Los Angeles’a taşınmıştı. Daha 17 yaşındayken kocaman bir şehirde tek başına kalakalmıştı… 2005’te Dr. Luke’un plak şirketi ile kontrat imzaladı. İlk albümü Animal ve ikinci albümü Warrior aynı şirketten çıktı.

Bir yandan da ses getiren düetlerde yer aldı, başka şarkıcılar için şarkı sözü yazdı. Yıldızı giderek yükseliyordu… Prodüktörü ile arasındaki olayların patlak vermesi 2014 yılında gerçekleşti. Yılın ilk aylarında yeme bozukluğu tedavisi için rehabilitasyon merkezine yatan güzel sanatçı, ekim ayında Dr. Luke’a taciz, tecavüz ve darp suçlamalarıyla dava açtı. İddiasına göre tacizler 2005’ten beri devam ediyordu. İsteği müzik hayatına Dr. Luke olmadan devam etmekti.

Davanın ilk duruşması geçen yıl gerçekleşti ve Dr. Luke’a yönelik bir karar çıkmadı. Ama Kesha’nın müzik kariyerine yönelik önemli bir karar verildi. Kesha bir süre daha şarkı sözü yazamayacak, beste yapamayacak ve konser veremeyecekti.

Haber

İlginizi Çekebilir