Coldplay ve Beyonce Eleştiri Oklarının Hedefinde

İngiliz rock grubu Coldplay ve Beyonce geçtiğimiz gün birlikte düet yaptıkları şarkıları “Hymn For The Weekend”in video klibini yayınladılar. İngiliz grup ve güzel yıldız Beyonce’nin video klibi Bombay’de çekildi ve video klip 3 günde tam 14 milyondan fazla izlenme sayısına ulaşmayı başardı.

Ancak Coldplay’in “A Head Full of Dreams” albümünün ikinci şarkısı olan “Hymn For The Weekend“e Bombay, Hindistan’da çekilen video klip, sosyal medyada kültürel tartışmalara yol açarak eleştiri oklarının hedefi oldu. Bombay‘ın renkli sokakları, Bollywood aktrislerinden Sonam Kapoor ve Hint kültürünün farklı yönleri lanse edilmek istendi. İngiliz grup ve güzel yıldız Beyonce de Kültüre ait danslar ve kostümlerle klibe bütünlük sağladı.

Ancak klibte Beyonce’nin bazı dans figürlerini doğru yapamadığı ve Bollywood aktrisinin çok kısa gösterilmesi gibi bazı noktalar “kültürel sahiplenme” ve “saygısızlık” gerekçeleri ile eleştiri oklarının hedefi oldu.

Gerçeği yansıtmadığı savunulan klip için; Beyonce ve Coldplay “Kendilerine ait olmayan bir kültür üzerinden kazanç sağlamaya çalışmak” ile suçlandı

Coldplay – Hymn For The Weekend ft Beyonce klibini izlemek için tıklayınız.

Beyonce

Haber

İlginizi Çekebilir