Rihanna Yine Sansürlendi

Rihanna yine sansürlendi. güzel yıldız, yılın ilk aylarında yine skandallarıyla gündem oldu. Rihanna’nın son albümü Anti için çekilen ilk video klip olan Work videosuna yetişkin içerik uyarısı getirildi. Youtube platformunda video için 18 yaş üzeri onayı getirildi. Klibin Müzik televizyonlarında da sansürsüz yayınlanması mümkün gözükmüyor.

Her yaptığı olay olan ünlü şarkıcı Rihanna’nın eski erkek arkadaşı rapçi Drake ile çektiği ve iç çamaşırsız rol aldığı klip hayranlarını da kızdırdı.

Rihanna Kimdir?
20 Şubat 1988’de Robyn Rihanna Fenty tam adı ile Saint Micheal Barbados’ta doğdu. Babası depo amiri “Ronald Fenty”, annesi muhasebeci “Monica Fenty”dir. Annesi Guyana’lı, babası İrlanda asıllı Barbadoslu’dur. Rorrey Fenty ve Rajad Fenty adında 2 erkek kardeşi vardır. 7 yaşında şarkı söylemeye başlayan Rihanna’yı o yıllarda derinden etkileyen olay ise kokain kullanan babası ile annesinin evliliklerinin kötüye gitmesi ve Rihanna 14 yaşına geldiğinde boşanmaları oldu.

GRUPTAN SIYRILMA
15 yaşında “Combermere” adlı müzik okuluna giderek iki sınıf arkadaşıyla beraber müzik grubu kuran Rihanna, 2003 yılında arkadaşları Rihanna’nın grubunu o sırada Barbados’ta tatil yapan müzik yapımcısı Evan Rogers’a tanıttılar. Rogers, gruba ses testi yaptıktan sonra “Rihanna bir dakika benimle gel, diğer ikiniz gidebilirsiniz” diyerek odasında Rihanna’dan Beyoncé’nin kurucusu olduğu Destiny’s Child grubunun “Emotion” şarkısını ve Mariah Carey’den “Hero”yu dinledi.

JAY-Z DEMOLARINI BEĞENDİ
Bir yıl sonra Rihanna ve annesi Rogers’ın Connecticut Stamford’daki evine taşındılar. Okulunun devam etmesi yüzünden yaklaşık bir yıl süren demo kayıtları sonunda, 4 demo şarkıdan Whitney Houston’un çıkış parçası “For the Love of You” ve kendisinin ilk büyük hit parçası “Pon de Replay” şarkısını çeşitli kayıt şirketlerine gönderdiler. Rihanna’nın demolarını beğenen Def Jam Kayıt Şirketi’nin patronu Jay-Z, Rihanna ile hemen çalışmalara başladı.

İLK ALBÜMÜN ÇIKIŞI
Rihanna, Def Jam ile anlaşma imzaladıktan sonra 3 ay boyunca kayıt yaptı. Albümde Evan Rogers, Carl Sturken, Stargate ve Poke & Tone ile çalıştı. Albümün ilk çıkış parçası “Pon De Replay” 24 Mayıs 2005’te yayınlandı ve Billboard Hot 100 ile İngiltere Single listelerinde 2 numaraya kadar yükseldi ve on beş ülkede dünyaca ünlü bir hit oldu.

ALTIN SERTİFİKA ALDI
Pon de Replay’ın yayınlanışının üstünden 3 ay geçtikten sonra Rihanna’nın, ilk stüdyo albümü Music of the Sun’ı, 12 Ağustos 2005’te ABD’de piyasaya sürüldü. Albüm ilk haftasında 69.000 kopya sattı. Billboard 200 listesinde 10 numaraya kadar yükseldi ve dünya çapında 2 milyon sattı. Albüm Amerika Kayıt Endüstrisi Birliği tarafından Altın sertifika aldı.

DÜNYADA SESİNİ DUYURDU
2005 yılında Rihanna’nın 2. single çalışması olan “If It’s Lovin’ that You Want” ise Birleşik Krallık, İngiltere, ABD listelerinde 36. numaraya kadar yükseldi. Avustralya, Irlanda ve Yeni Zelanda gibi ülkelerde ilk 10’a ulaştı. Daha sonra Rihanna, ikinci albümüne yoğunlaşmaya başladı.

PLATİN ÖDÜLÜ KAZANDI
2005 yılında Rihanna, albüm kayıtları sürerken “SOS” isimli ilk tekli paylaştı ve bu şarkı ABD’de de 1 numaraya ulaştı. 2006’nın Nisan ayında “A Girl Like Me” adını verdiği 2. stüdyo albümünü çıkardı. Albüm ilk haftasında 115.000 kopya satarak Billboard 200’de 5 numaraya ulaştı. RIAA’dan Sertifikalı “Platin Ödülü” aldı.

İLK TURUNA ABD’DE ÇIKTI
İkinci single Unfaithful, Billboard Hot 100 listesinde 6 numaraya, Kanada ve Fransa listelerinde zirveye ulaştı. Albümün üçüncü teklisi We Ride, dördüncü teklisi Break It Off oldu. Bu tekliler de büyük başarılar getirdi. Albümün çıkışından sonra 2006 yılında Rihanna “Live in Concert Tour” adını verdiği ilk turuna ABD ve Kanada’da çıktı.

İYİ KIZ KÖTÜ KIZ OLDU!
2007 yılında Rihanna’nın ikinci stüdyo albümünün çıkmasının üzerinden 1 yıl geçmişken üçüncü stüdyo albümü Good Girl Gone Bad’i yayınladı. Bu albümü ile tarzını yeniledi. Müzik yapımcıları Timbaland, will.i.am, Sean Garrett ve kurduğu hayaller yardımıyla yeni bir yöne doğru ilerledi. Saçlarını kısa kestirdi ve siyaha boyattı. Albümde isyankar görüntü içerisindeydi. Rihanna albüm için; “Ben insanları her zaman dans ettirmek aynı zamanda da duygulandırmak istiyorum ve her albümde farklı bir aşamaya geçtiğimi hissediyorum…” cümleleriyle gündeme geldi. Albüm; İngiltere, Kanada, Japonya, Brezilya, Rusya ve İrlanda gibi ülkelerde üst numaraya yükseldi ve Amerika Birleşik Devletleri ve Avustralya’da iki numaraya yükseldi. Önceki çalışmalarının aksine bu albüm daha çok dans-pop özellikliydi. Bu albümü önceki albümleriyle karşılaştırıldığında eleştirmenlerce çok olumlu eleştiriler aldı.

EN İYİ 100 ŞARKI LİSTESİNDE 3.
Albümden 8 tane tekli-single çıktı. Tüm teklileri Bilboard Hot 100’de 20’nin üstüne çıktı. Umbrella dünya çapında 1 numaralı hit oldu. İngiltere listesinde tam 9 hafta 1 numarada kaldı. Şarkı, Rolling Stone dergisi tarafından “En iyi 100 şarkı” arasından 3 numarada yer aldı. Rihanna’nın diğer singleları “Don’t Stop the Music”, “Shut Up and Drive” şarkılarının başarıları Umbrella kadar iyi oldu. “Hate That I Love You” çeşitli listelerde 1 numaraya yükseldi.

SON 10 YILIN EN ÇOK 1 NUMARA ÇIKARTANI
Rihanna daha sonra 2008 Haziran’da, Good Girl Gone Bad: Reloaded adıyla albümünün yeni sürümünü piyasaya sürdü. Yeniden yayımlanan albümdeki ilk tekli “Take a Bow” oldu ve dünyaca bir hit haline geldi. Daha sonra Maroon 5 ile düeti “If I Never See Your Face Again” yayınlandı. Ardından “Disturbia” şarkısı yayınladı ve ABD’de 1 numaraya yükselerek ABD başta olmak üzere dünyaca ünlü bir hit oldu. Rihanna’nın, Hot 100’de “Disturbia” teklisi 1 numarayken “Take a Bow” teklisi de 4 numara oldu ve Hot 100 tarihinde bir rekor kırdı. Bu sayede Rihanna son 10 yılın en kısa sürede en çok 1 numara çıkartan sanatçılarından birisi oldu. RIAA bu kez albüme platin sertifika verdi.

RİHANNA’NIN DİVA YILI
2008 yılında yapılan Grammy ödüllerinde Rihanna, Jay-Z ile düeti olan Umbrella şarkısından ilk Grammy ödülünü aldı ve o dönemde Entertainment Weekly’den Margeaux Watson’un yazdığı makalede ‘2008: Rihanna’nın Diva yılı’ diye tanımlandı.

KADINA YÖNELİK ŞİDDET SKANDALI
8 Şubat 2009’da Rihanna’nın Grammy Ödülleri’nde yapılması planlanan performansı iptal edildi. Daha sonra o zamanlarda erkek arkadaşı olduğu iddia edilen Chris Brown’dan şiddetli bir dayak yediği öğrenilince her şey su yüzüne çıktı. 5 Mart 2009 günü Brown saldırı ile suçlandı ve ceza tehditleri almaya başladı. Daha sonra TMZ.com’un sızdırdığı resim Rihanna’nın fanlarını kudurtmaya yetti. Resmi, Rihanna Chris’ten dayak yedikten sonra paparazziler çekmişti. Rihanna’nın yüzü berbat durumdaydı. VH1 ve Gil Kaufman tuttuğu raporda durumdan: “Rihanna, Brown davasında tamamen mağdurdur -ki aile içi şiddet olaylarından birisine benziyor.- Yani Rihanna dayak yedi, şiddet vakalarından biri” diye bahsetti ve sızan fotoğraflar tartışılmaya başlandı. Rihanna, 22 Haziran 2009 tarihinde ifade vermek için Los Angeles’ta ön görüşme mahkemesine gitti. Bu sırada Rihanna, Brown’dan şikayetçi olmadı ama daha sonra Rihanna’nın manevi babası sayılan Jay-Z, Brown’un 6 ay hapis sağladı ve Brown’un Rihanna’ya elli metre mesafeden daha fazla yaklaşmaması emri verildi. Bugünlerde bu emir kaldırıldı. Daha sonra “Acaba barışacaklar mı?” diye söylentiler yayılmaya başladı ve Rihanna: “Onunla barışmam ya da tekrar bir araya gelmem söz konusu bile değil, biz aynı işi yapıyoruz. Ödül törenlerinde ve daha birçok plaftormda aynı ortamda bulunduğumuz için bu yasak hem onun hem de benim için zor oluyordu” açıklamasında bulundu.

2 GRAMMY BİRDEN KAZANDI
Rihanna, 2008’de Kanye West’in “Paranoid” şarkısının videosunda oynadı. Daha sonra da Jay-Z ve Kanye West ile yaptığı düet “Run This Town” Billboard Hot 100 listesinde 2 numaraya kadar yükseldi ve Grammy Ödülleri’nde 2 ödül birden kazanıldı.

R&B’NİN YENİ DİVASI
Rihanna’nın dördüncü stüdyo albümü Rated R 2009’un Kasım ayında piyasaya çıktı. Rolling Stone albümü, “Rihanna’nın en iyi R&B albümlerinden biri” şeklinde yorumlandı.Albüm, Bilboard 200 listesine 4 numaradan giriş yaptı. Recording Industry Association tarafından da platin aldı. İlk üç tekli: “Russian Roulette”, “Hard” ve “Rude Boy” Bilboard Hot 100 listesine ilk 10’dan giriş yaptı. Şarkılar İngiltere, İrlanda, Yeni Zelanda ve İsviçre Cumhuriyeti’nde iki numaraya ulaşırken, Avustralya listelerinde zirveye yerleşti. Ocak 2010’da Rihanna iki tane “Barbados Müzik Ödülü” kazandı ve 2010 NRJ Müzik ödüllerinde “Yılın Uluslararası Kadın Sanatçısı” seçildi. Diğer iki teklisi “Rockstar 101” ve albümün son teklisi “Te Amo”dan sonra 2010’un ilkbaharında “Rated R: Remixed”i yayınladı. Hemen ardından 16 Nisan 2009’da albümün dünya tanıtımı için “Last Girl on Earth” turunu başlattı. 2010 senesinin sonlarında Rihanna’nın Eminem’le yaptığı Love the Way You Lie düeti Avustralya, Kanada, İrlanda, Yeni Zelanda, Norveç ve İsveç gibi birçok ülkede zirveye ulaştı ve Billboard Hot 100 listesinde 7 hafta bir numarada kaldı. Bu Rihanna’nın kariyeri boyunca Hot 100’deki yedinci zirvesi oldu ve şarkı en iyi Rap/R&B düeti oldu. Ayrıca, Kanye West’in beşinci stüdyo albümündeki “All of the Lights” şarkısına da eşlik etti.

RİHANNA KİTABINI ÇIKARTTI
19 Ekim 2010 günü Rihanna, kendi adını taşıyan bir kitap çıkarttı ve 20 Ekim 2010 günündeyse Rihanna menajeri Marc Urdun ile yollarını ayırdığını açıkladı. Bundan sonra Jay-Z’nin yönetiminde olan Roc Nation ile yola devam edeceğini duyurdu.

ZİRVELERE DOYAMADI
16 Kasım 2010 tarihine gelindiğinde Rihanna, beşinci stüdyo albümü Loud’u çıkarttı. Albüm ilk haftasında 207.000 kopya satarak Bilboard 200 listesine 3 numaradan giriş yaptı.

EN İYİ DANS KAYDI
Albümün ilk teklisi “Only Girl (In the World)” 2010’un Eylül ayında piyasaya sürüldü. Çıktıktan birkaç hafta sonra Bilboard Hot 100 listesinde 1 numaraya ulaştı ve Avustralya, Kanada ve İngiltere dahil olmak üzere birçok ülkede bir numaraya kadar yükseldi. Daha sonra bu şarkı, 53. Grammy ödüllerinde “En İyi Dans Kaydı” dalında Grammy ödülü kazandı. Albümün ikinci teklisi “What’s My Name?”de Rihanna, Kanadalı ünlü rapçi Drake ile düet yaptı. “What’s My Name?” çıktıktan sonra ilk tekli Only Girl (In The World) Hot 100’de 1 numara oldu ve bu Hot 100 tarihinde bir ilkti. Daha sonra “What’s My Name”de 1 numaraya ulaştı. 9 Ocak 2011 tarihinde “What’s My Name?” İngiltere single listelerinde de en üst noktaya çıktı ve Rihanna İngiltere listelerinde single albümü 5 yıl üst üste “1 numara” olan ilk kadın solist olarak tarihe geçti.

BRİTNEY İLE SİNGLE
2011 yılında albümün üçüncü teklisi, remix sürümünde Britney Spears ile düet yapılan S&M olarak belirlendi. 21 Ocak 2011’de yayınlandı ve Nisan 2011’de Bilboard Hot 100 listesinde 1 numaraya ulaştı. Bu onun 10. Billboard zirvesiydi ve ABD’de en çok 1 numara çıkartan 8. ve bu listedeki en genç sanatçı oldu. 52 yıllık Bilboard tarihinde şarkılarını en kısa sürede 1 numara yapan tek sanatçı olarak da tarihe geçti.

KLİPLERİ ŞİDDET VE SEKS DOLU
Albümün 4. teklisi California King Bed, Polonya’da bir numara olurken; Avustralya, Avusturya, Slovakya ve Yeni Zelanda’da ilk beşe girdi. 4 Haziran 2011’de “LOUD Tour”u başlattı. Turne devam ederken, 5. tekli Man Down yayınlandı ve Billboard Hot 100’de 59, Hot R&B/Hip-Hop Songs’da 10 numaraya kadar yükseldi. Şarkının video klibinde, Rihanna kendisine saldıran adamı vururken görülmektedir ve bu durum çeşitli tepkilere yol açmıştır. 6. ve son tekli ise Cheers (Drink to That) olmuştur. Billboard Hot 100’de 7 numaraya kadar yükselen şarkı, tekli olarak satışa sunulmamıştır. Klibi ise Rihanna’nın “Loud Tour” kapsamındaki konserlerinin görüntülerinden ve katıldığı eğlencelerdeki görüntülerinden oluşmaktadır.

AŞKI BULDULAR!
Rihanna, “Talk That Talk” albümünü 21 Kasım 2011 tarihinde satışa sundu. Albümün ilk teklisi Calvin Harris imzalı We Found Love, 22 Eylül 2011’de dijital ortamda yayınlandı ve listelerde oldukça başarılı oldu. Billboard Hot 100’de 1 numaraya ulaştı. Albümün ikinci teklisi You Da One, 11 Kasım 2011’de dijital ortamda dinlenmeye sunuldu ve video klibi ise 23 Aralık 2011’de yayına girdi. Listelerde ilk tekli “We Found Love” kadar başarılı olamayan “You da One” Billboard Hot 100’de ancak 14 numaraya kadar yükselebildi.

EN İYİ ULUSLARARASI KADIN SANATÇI
2012 Grammy Ödülleri’nde yaptığı iki düet ödül kazandı ve üst üste iki kez 2012 BRIT Ödülleri’nde “En İyi Uluslararası Kadın Sanatçı” ödülünü kazandı. Rihanna, 24. doğum gününde yani 20 Şubat 2012 tarihinde, albümündeki 1.18 dakikalık Birthday Cake adlı şarkısına Chris Brown ile yaptığı remix düeti yayınladı. Düet, Billboard Hot 100’de 24 numaraya kadar yükseldi. Bunun dışında yine Chris Brown’un “Turn Up The Music” adlı şarkısına beraber remix yaptı ve Coldplay ile düeti olan Princess Of China’ya da Londra’da klip çekti. Ardından Talk That Talk albümünün uluslararası üçüncü teklisi Where Have You Been’in klibini 30 Nisan 2012’de yayınladı. Şarkı listelerde yüksek başarı elde etti.

ZEKİ MÜREN YAŞASAYDI ONUNLA DA SÖYLERDİ!
2012 yılında oyunu ile aynı adı taşıyan Battleship adlı filmde de rol alan Rihanna’nın filmi, Mayıs 2012’de yayınlandı. 2012’nin başında Rihanna Drake ve Coldplay ile düet yaptı. Drake ile yaptığı Take Care adlı hip hop şarkı kısa sürede listelerde yükselişe geçti. Coldplay ile yaptığı düet Princess Of China ise Coldplay’in Mylo Xyloto adlı albümünde yayınlandı. 2012 Şubatta Kanye West, Fergie & Kid Cudi ile yaptığı All of the Lights şarkısı En İyi Rap / Sung İşbirliği ödülünü kazandı. 2012 BRIT Ödülleri’nde “Uluslararası En İyi Kadın Sanatçısı” kategorisinde en çok oy alan sanatçı olan Rihanna, Eylül 2012’de Calvin Harris ile çalıştığı “We Found Love” klibi 2012 MTV Video Müzik Ödülleri Yılın Videosu ödülünü aldı.

ELMAS GİBİ PARLADI
26 Eylül, 2012’de yeni albümü Unapologetic’ten ilk tekli olan Diamonds’u dinleyiciye sundu. Rihanna’nın yedinci stüdyo albümü Unapologetic 19 Kasım, 2012’de yayınlandı. Unapologetic ilk haftasında 238.000 kopya satarak Bilboard Hot 100 ‘e 1 numaradan giriş yaptı ve bu Rihanna’nın Amerika’da ilk 1 numara olan albümüydü. Albüm adı ve kapak resmini 11 Ekim, 2012’de twitter hesabı olan @rihanna ile yayınladı. Diamonds klibini yayınladıktan sonra katıldığı show programlarında canlı olarak seslendirdi, ardından Stay için performanslar sergiledi. İkinci ve üçüncü teklileri için Stay ve Pour It Up’ı seçti. 2013 Grammy Ödülleri’nde Stay’i Mikky Ekko eşliğinde ilk kez seslendirdi. Albümün ikinci video klibini Stay şarkısına çekti.

İNÖNÜ STADYUMUNU İNLETTİ
Rihanna Diamonds albümü için 2013’te Diamonds World Tour’a başladı. Tur kapsamında İnönü Stadyumu’nda İstanbul’da konser veren Rihanna, İstanbul’da 35000 kişiye şarkı söyledi. Rihanna, 20 Mart 2013’te albümdeki Pour It Up’a yapılan resmi remix’i yayınlandı. Pour It Up remix’te Young Jeezy, Rick Ross, Juicy J ve T.I. vokalleri cesur sözlerle şarkıyı devam ettirdiler. 2012’de İngiltere’de 3,868,000 kopya satarak 2013 BRIT Ödülleri’nde birinci sırada yer aldı. Dördüncü teklisini David Guetta ile yaptığı Right Now şarkısı olarak seçti ve 28 Mayıs 2013’te Amerikan ve İngiliz radyolarına yollayacağını açıkladı.Rihanna, 3 Haziran 2013 tarihinde Wale ile yaptığı Bad’i (Remix) yayınladı. 1 Ekim 2013 tarihinde albümün beşinci teklisi What Now’u Amerikan radyolarına yolladı. Rihanna ayrıca Eminem’in sekizinci stüdyo albümü The Marshall Mathers LP 2’daki “The Monster” adlı parçanın nakarat kısmını söyledi. Albüm, 5 Kasım 2013’te yayınlandı.

SHAKIRA İLE DÜET
13 Ocak 2014 tarihinde, Shakira’nın 10. stüdyo albümü “Shakira”da yer alan düet Can’t Remember To Forget You yayınlandı. Ocak 2014’te sekizinci albüm çalışmalarına başlayan şarkıcı, yeni albümünün ‘club’ ve ‘disko’ şarkıları ağırlıklı olmasını istediğini söyledi. Loud, Talk That Talk ve Unapologetic albümlerinde çalıştığı DJ Mustard, David Guetta ve Nicky Romero ile yeni albüm çalışmaları yapmaktadır.

ANİMASYON FİLMİ İÇİN ALBÜM
25 Şubat 2014’te animasyon şirketi DreamWorks Animation’ın CEO’su Jeffrey Katzenberg, Rihanna’nın Home adlı animasyon filmi için bir albüm konsepti yayınlayacağını ve bu albümde Jennifer Lopez’in de yer alacağını söyledi. Mayıs 2014’de Roc Nation ile tam bir anlaşma imzalamak için Ekim 2010’dan beri çalıştığı Def Jam Recordings adlı şirketle bağlantısını kopardı. Kiesza, Rihannna’nın yeni albümü için birçok şarkı yazdığını ve bunların albümde olabileceğini söyledi. 25 Kasım 2014 tarihinde DJ Skee, Twitter üzerinden ‘bir radyo programında Rihanna’nın yeni albümü için bilgi vereceğini’ söyleyen bir tweet attı. Rihanna da buna karşılık Twitter üzerinden ‘yeni albümün detayları sadece benden gelecek’ diye belirtti ve Instagram’da bir video paylaşarak yeni albümünde olacağı düşünülen 15 saniyelik bir şarkı paylaştı. 24 Ocak 2015 tarihinde Rihanna, resmi sitesinden albümdeki ilk tanıtım teklisi olan ve Kanye West ve Paul McCartney ile olan düeti Four Five Seconds’ı yayınladı. 3 Şubat’ta da Vevo üzerinden video klibi izlenilmeye sunuldu. 57. Grammy Ödülleri gecesinde Kanye West, Rihanna’nın yeni albümünün yapımcısı olduğunu söyledi. 24 Şubat 2015’de yayınlanan Rihanna’nın seslendirdiği “Towards the Sun” adlı şarkı, Home filminin orijinal soundtrack albümünün ilk teklisi oldu. 26 Mart tarihinde Twitter üzerinden sekizinci stüdyo albümünün ikinci teklisinin yayınlanma haberini verdi. Yeni teklisi Bitch Better Have My Money 26 Mart tarihinde radyolara gönderildi ve iTunes üzerinden indirilmeye sunuldu. 4 Nisan’da March Madness Müzik Festivali’nde kırk sekiz dakikalık bir konser vererek sekizinci stüdyo albümünden American Oxygen adlı şarkısını ilk kez canlı performans olarak sergiledi. 5 Nisan tarihinde de Jay-Z’nin yeni müzik yayın sitesi Tidal’dan dinlenilmeye sunuldu.

KARİM BENZEMA İLE YEMEK YEDİ
Haziran 2015’te, daha önce hayranı olduğunu söylediği Rihanna’ya Karim Benzema da yeşil ışık yaktı. Tatil için New York’ta bulunan Real Madrid’in Fransız golcüsü Karim Benzema, dünyaca ünlü popstar Rihanna ile bir restorantta yemek yedi ve bununla gündeme geldi.

Haber

İlginizi Çekebilir