Kanye West Korsan Uygulama Kullanıyor!

Kanye West, kendi Twitter hesabından bir fotoğraf paylaştı ve bu fotoğraftan ünlü şarkıcının torrent kullandığı ortaya çıktı.

Kanye, sanatçı dostu müzik yayın servisi olan Tidal’ın tutması için oldukça sıkı çalışıyordu. Yasal müzik yayınının bir yolu olan Tidal, sanatçılara emeklerinin karşılığını en iyi şekilde verdiği iddia edilen bir sistem. Buraya kadar her şey güzel, Kanye’nin son paylaştığı tweet’te sanatçının “emeğe ne kadar saygı duyduğu konusunda” şüphe uyandırdı.Her açıklamasıyla, her davranışıyla, her giydiği şeyle olay yaratan yıldız, birkaç hafta önce büyük bir borç batağında olduğunu belirtmişti.Tam 53 milyon dolar borcunun olduğunu belirten ve bu paranın ödemesi konusunda Mark Zuckerberg’ten yardım istemişti.Bu fotoğrafı paylaşanlar görünce ”Bu kadar mı?” dediler.

Kanye’nin gün içerisindeki bir tweetinde yayınladığı fotoğraf, onun müzik dinleme alışkanlığını gösteriyor. Fotoğraftaki ayrıntı ise tarayıcıda açık kalan diğer sekmeler. Bu sekmelerden birinde, 200 dolarlık bir programın Pirate Bay’de aratıldığı görülüyor.Bir başka uygulama ise XFer Records’un “Serum” isimli ses düzenleme programı bulunuyor. Çoğu yapımcının kullandığı bu profesyonel program, orijinal sitesi üzerinden 190 dolara satılıyor. Öncelikle Serum’un internet sitesini açmış olan, ardından da torrent üzerinden uygulamayı aratmış olan Kanye, bu paylaştığı fotoğrafla kendini ele vermiş oldu.

Tabii ki Kanye West’in bu dikkatsizliği gözden kaçmadı. Kanye’nin paylaştığı fotoğrafa ilk tepki gösteren kişi “Deadmau5” isimli müzik yapımcısı oldu. “What the fuck Kanye West? Can’t afford serum? Dick.” (Kanye sen n’apıyon? Serum’u bile satın alamıyor musun? Şerefsiz) şeklinde tweet atarak tepkisini gösteren Deadmau5, Kanye için küçük bir Kickstarter projesi başlatarak Serum’u satın almayı önerdi.

Bir kullanıcıda Deadmau5’ın attığı twite komik bir şekilde ”53 milyon dolar borcu varmış nasıl alsın” dedi.

Bir süre önce, kazandığı parayı müzisyenlere sorunsuz bir şekilde ulaştıran “Tidal” isimli uygulamayı indirmeleri için sevenlerine çağrıda bulunan Kanye West, bu uygulamanın müzisyenleri kalkındırdığından ve ne kadar gerekli olduğundan da söz etmişti. Bu olaydan sonra Kanye West’i hem hayranları hem de sanatçı yakınları davranışını doğru ve samimim bulmadı.

Haber

İlginizi Çekebilir