İstiklal Caddesi’nde patlama

İstanbul’un en işlek caddelerinden olan İstiklal Caddesi’nde bir patlama meydana geldi. İstanbul Valisi Vasip Şahin, kaymakamlık önünde canlı bomba saldırısı meydana geldiğini belirterek, olayda canlı bombayla birlikte 5 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. RTÜK patlamaya ilişkin yayın yasağı getirdi.

Taksim İstiklal Caddesi’ndeki Balo Sokak’ta bu sabah saat 10.55’te şiddetli bir patlama meydana geldi. Patlamada canlı bomba ile birlikte 5 kişi hayatını kaybetti.

VALİ’DEN AÇIKLAMA! ÖLENLERDEN BİRİ CANLI BOMBA

İstanbul Valisi Vasip Şahin, kaymakamlık önünde canlı bomba saldırısı meydana geldiğini belirterek, olayda canlı bombayla birlikte 5 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.  Vali Şahin, saldırıya ilişkin detaylı açıklamanın incelemelerin ardından yapılacağını aktardı.

“NİŞANTAŞI’NDA PATLAMA OLDUĞU BİLGİSİ DOĞRU DEĞİL”

Vasip Şahin, patlamanın ardından Nişantaşı’nda da bir saldırı gerçekleştiğine yönelik özellikle sosyal medyada yayılan haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti.

SAĞLIK BAKANLIĞI’NDAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanlığı, “İstanbul Taksim İstiklal Caddesi’nde gerçekleşen patlama olayı sonrasında 112 Komuta Kontrol Merkezimize ilk çağrı saat 10.58 itibariyle gelmiş olup, saat 11.04’de ambulanslarımız olay yerine ulaşmıştır. 28 adet 112 ambulansı ile olay yerindeki yaralılara müdahale edilmiş ve hastanelere nakiller gerçekleştirilmektedir” açıklamasında bulundu.

YARALILARIN GÖTÜRÜLDÜĞÜ HASTANELER 

Bu arada, yaralılar Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi,  Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve  Alman Hastanesi’ne kaldırılarak, tedavi altına alındı.

Şişli Etfal Hastanesi’ne 2’si ağır 10 yaralı, Haseki Hastanesi’ne 1’i ağır 5 yaralı getirildi.

BOMBA İMHA EKİPLERİ DE OLAY YERİNDE

Bomba imha ekipleri de olay yerinde çalışıyor.  İstiklal Caddesi üzerinde helikopter uçuyor. İstiklal Caddesi’nde bütün dükkanlar kapatıldı, esnaflar bölgeden çıkarıldı.

PATLAMAYA İLİŞKİN YAYIN YASAĞI GETİRİLDİ

Radyo ve Televizyon Üst Kurulunca, İstanbul Beyoğlu’nda meydana gelen patlamaya ilişkin yayın yasağı getirildi. Geçici yayın yasağının, olay yerini görecek şekilde canlı yayın yapılmasını, olayın oluş anı ve hemen sonrasına ilişkin görüntüler ve cenaze görüntülerinin verilmesini kapsadığı öğrenildi.

 

İSTİKLAL HER İKİ YÖNDE YAYA TRAFİĞİNE VE YAYALARA KAPATILDI

Polis İstiklal Caddesi’nin giriş ve çıkışlarını kapatırken Balo Sokak’ın çevresi de tamamen kapatıldı. İkinci bir patlama olacağı endişesiyle çevrede çok geniş güvenlik önlemleri sürdürülüyor.

Saldırgan veya saldırganların burada olabileceği yönündeki ihbarın üzerine polis ara sokaklarda da çalışma başlattı.

Haber

İlginizi Çekebilir