Selena Gomez Instagram’ı Çökertti!

Ünlü şarkıcı ve oyuncu yıldız Selena Gomez, geçen günlerde yakın arkadaşı Taylor Swift’i tahtından ederek Instagram’ın en çok takip edilen insanı ünvanına kavuşmuştu. Bazı insanlar hile dedi, bazıları ise Selena’yı savundu. Hile diyen insanlar tabi Instagram’da hile kullanılan hesapların sistem tarafından hemen tespit edilerek kapatıldığını bilmiyor.

7887175-770x926

Selena Gomez’in bugün Instagram hesabında bir sorun meydana geldi ve takipçileri birden milyonlarca arttı. Yani hileden kaynaklı bir şey değil. Tamamen Instagram’dan kaynaklanan bir hata. Instagram’da sistem sadece Instagram’ın kendi hesabı (144 milyon takipçiye sahip olan hesap) @instagram adlı hesap için sisteme +70 milyondan fazla takipçi sınırı koymuş.

9571939-770x858

Yani sadece kendi hesapları 70 milyondan fazla takipçiye ulaşabiliyordu -ki zaten çoktan o sayıyı aşmışlardı- Diğer hiçbir hesap zaten böyle bir takipçiye ulaşamaz düşüncesiyle en fazla 69.999.999 takipçiye sahip olabilir mantığı vardı.

Instagram çalışanları ünlü kişilerin takipçi sayılarının artışını görerek bu sınırı eminiz yükseltme planlarını kurmaya başlamışlardır ancak ünlü şarkıcının takipçi sayısının hızla artması planda yokmuş gibi görünüyor. Bu nedenle de Selena 69.999.999 takipçi sayısına ulaşınca Instagram hesabının takipçi sistemi çöktü.

Bazı hesaplarda 72 milyon, bazılarında 82 bazılarında ise 100 milyon takipçiyi bile geçmiş olarak göründü. Instagram çalışanları olayı fark eder etmez sorunu düzeltti ancak sorunun geçmesi uzun sürdü ve hala bazı kişilerde sürüyor.

Instagram’ın sorunu düzeltmesiyle Selena 70 milyon takipçi sayısına resmi olarak kavuştu ve bu rakam gitgide artıyor. Selena sayesinde de diğer ünlüler bu sorunu yaşamayacaklar.

Haber

İlginizi Çekebilir