Kanye West Neden Tidal’ı Seçti!

Kanye West’in “Einstein’a en yakın şey” olarak ilan ettiği şarkının stüdyo versiyonu sızdı. Gerçek adıSaint Pablo olan şarkıda West’in sektöre dair verdiği radikal kararların nedenleri ortaya çıkıyor.

Jay Z’nin Where I’m From şarkısından sample içeren 6 dakikalık şarkıda Kanye West, önce medyanın onu deli sanıp yerden yere vurmasından, sonra 53 milyon dolarlık borcun şaka olmadığından ve herkesten üstün egosunu körüklemek için başkalarının gazına ihtiyaç duyduğundan bahsediyor.

Ve artık imzası haline gelen övünme seansında Kanye West bu kez kendini Einstein ve Michael Jackson’la karşılaştırıyor.

Buradan dinleyebilirsiniz!

Şarkının bir yerinde West, son albümü The Life of Pablo‘yu niçin sadece Tidal’da yayımlamayı seçtiğine de açıklık getiriyor. O sözler şöyle:

“Apple’la konuşurken Larry’le masaya oturduk/ Tim Cook’a beni aramasını söyledim, benimle görüşmekten korkuyorlardı/ Sadece 100 milyon aldım ve 20’sini Hov’a (Jay Z’ye) verdim/ Sadece sobamız varken de kazanıyordum/ Çünkü eğer Jay milyarder olursa asla beş parasız kalmam.”

Hayli açıklayıcı sözlere sahip şarkının sızıntı tarihi de oldukça manidar. Zira Kanye West tam da bugün “Tidal’dan başka yerde paylaşmam” dediği albümünü Apple Music’ten erişime açıyor.

Haber

İlginizi Çekebilir