Facebook Çocukları Tehlikede!

Facebook profili olmayan insan artık yok denecek kadar az. Yeni doğmuş bebeğe de Facebook hesabı açılıyor, 60 yaşındaki büyüklerimize de.

Ve bu Facebook içinde yer alan uygulamalara tek tıkla giriş yapabilmek artık mümkün…

hh

Daha ergenliğe bile girmemiş çocuğunuz bu sayede hiç tanımadığı kişilerle sohbet edebiliyor, bazı uygulamalar sayesinde cinsellik temaları cazip hale getirilip çocuklarınıza ulaşıyor.

Bunu kullanacak binlerce hasta ruhlu insan bu süreçte iş başına geçiyor! Yeri geliyor 11 yaşındaki bir çocuk oluyor yeri geliyor 35 yaşında bir iş adamı oluyor…

ss

 

İşte İnternet ortamında çocuklarımızı ne denli büyük tehlikeler beklediğinin yalnızca tek örneği:

Ekşi Sözlük yazarlarından soguk ulke, 9 yaşındaki yeğeninin Facebook üzerinden “Avataria” adlı oyunu oynadığını görmüş. Tam olarak ne yaptığını öğrenmek için biraz sohbet ettikten sonra kendisi oyunu incelemek istemiş ve kendisini de iletişime geçtiği kişiye 9 yaşında olarak tanıtmış. Ve çocukların oynadığı bu oyunlarda ne denli korkunç sohbetlerin döndüğüne tanıklık etmiş. Konuyu da “Facebook Avataria Tehlikesi” başlığıyla Ekşi Sözlük’e taşımış.

Yazarın başından geçen olay tam da şu şekildedir;

Hal böyle olunca, çocuklarımızı sadece dışarıdaki dünyada korumamız yetmiyor. İnternetin kötülüklerinden ve kötü niyetli insanlardan korumamız gerekiyor.

Peki ne yapmak gerekir?

Tabii ki, interneti çocuklarınıza kökten yasaklamak kesinlikle çözüm değil. Ancak “Nasıl olsa bilgisayarda, ben de işlerimi halledeyim” deyip tamamen kendi haline bırakmak da mümkün değil.

Çocuğunuzun ya da bir yakınınızın internette ne yaptığını onu rahatsız etmeden öğrenin.

Öğrenin ki, ileride bir tehlikeyle daha başka bir çocuğumuz karşılaşmak zorunda kalmasın…

Haber

İlginizi Çekebilir