En Çok Taylor Swift Kazandı!

26 yaşındaki Taylor Swift, 2015 yılının en çok kazanan müzik insanı oldu.

Billboard dergisi 2015’in en çok kazanan müzisyenlerini açıkladı. Taylor Swift, 1989 World Tour ve albüm satış rakamlarıyla 73.5 milyon dolar (yaklaşık 216 milyon TL) kazanarak rakiplerini solladı.

muzisyen-tablo

İkinci sırada Kenny Chesney, üçüncü sıradaysa The Rolling Stones yer aldı. ‘25’ isimli albümüyle satış rekorları kıran Adele ise 20.5 milyon dolarla dokuzuncu oldu.

beyonce-gives-surprise-performance-at-blue-ivys-elementary-school-gala-video_1

2014’te Beyonce 115 milyon dolar ile birinci sıradayken, Taylor Swift  64 milyon dolar ise ikinci sırada yer almıştı.

Billboard’un açıkladığı listeye göre, geçtiğimiz yıl Justin Timberlake ve Matt Le Blanc’ın da eşlik ettiği ‘1989’turnesinden 61.7 milyon dolar gelir elde eden Swift’in, teliflerden aldığı miktar ise 4.1 milyon dolar oldu.

İnternet üzerinden yayın yapan müzik platformlarından 546 bin dolar kazanan Swift, çalışmalarının ‘bir deneyin parçası’ olmasını istemediğini belirterek, 2014 yılında online müzik dinleme platformu Spotify’dan şarkılarını çektiğini açıklamıştı.

Taylor Swift’i sırasıyla Kenny Chesney ve The Rolling Stones takip ederken, efsane guitarist Jerry Garcia’nın ölümünden sonra sahnelere veda eden saykodelik rock grubu Grateful Dead’in kemik kadrosuna Phish’in gitaristi Trey Anastasio’nun eklenmesiyle sahnelere dönen proje grubu ‘Grateful Dead & Dead Company’sürpriz bir şekilde listede kendine altıncı sırada yer buldu.

6

Britanyalı müzisyen Adele ise turne yapmadığı halde 17 milyon dolarlık albüm satışı sayesinde listeye girmeyi başardı.

Tüm popülerlitesine rağmen online müzik platformlarından elde edilen gelir, en çok kazanan müzisyenlerin kazandıklarının yüzde birini kapsıyor. Pastada en püyük pay ise yüzde 83 ile turne gelirlerine ait.

Haber

İlginizi Çekebilir