Hakkari’de çatışma: 8 şehit

Genelkurmay Başkanlığından, Hakkari‘nin Çukurca ilçesinde teröristlerle çıkan silahlı çatışmada 6 askerin, müdahale için bölgeye sevk edilen helikopterin düşmesi sonucu da 2 pilotun şehit olduğu açıklandı.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, bugün saat 04.50 civarında Hakkari Çukurca Çığlı Üs Bölgesinde teröristlerle çıkan silahlı çatışmada 6 askerin şehit düştüğü, 8 askerin yaralandığı belirtildi.

Teröristlere müdahale için bölgeye sevk edilen bir Kobra helikopterin ise Çukurca bölgesinde saat 05.50 sularında kaza kırıma uğradığı ifade edilen açıklamada, teknik bir arızadan kaynaklandığı değerlendirilen kazada helikopter pilotu 2 askerin şehit düştüğü, olayla ilgili inceleme ve araştırmanın devam ettiği ifade edildi.

6 terörist etkisiz hale getirildi

Bölgeye F-16 uçağı, taarruz helikopter kolu, insansız hava aracı ve takviye birliklerin sevk edildiği belirtilen açıklamada, şu ana kadar 6 bölücü terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiği, operasyonların sürdüğü bildirildi.

Açıklamada, “Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ile yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar diliyoruz.” ifadelerine yer verildi.

Haber

İlginizi Çekebilir