Şampiyon Beşiktaş

Spor Toto Süper Lig’de Beşiktaş kendi sahasında Osmanlıspor’u 3-1 yenerek bitime 1 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti. 7 yıl aradan sonra ipi göğüsleyen Kartal, böylece tarihindeki 14. şampiyonluğuna imza attı.

Vodafone Arena’da maça fırtına gibi giren Beşiktaş 21’de Marcelo’nun kafa golüyle öne geçti: 1-0. 3 dakika sonra bir kez daha sahne alan Brezilyalı stoper, ayak içiyle topu ağlara gönderdi ve ilk yarının skorunu belirledi.

26. golünü atan Gomez tarihe geçti

İkinci yarıya da atak başlayan siyah-beyazlı takım, 48’de Mario Gomez’in şık golüyle skoru 3-0’a getirdi. Bu sezon Süper Lig’de 26. kez ağları sallayan Alman santrfor, “Beşiktaş’ın bir sezonda çok gol atan yabancı futbolcusu” oldu. Gomez ayrıca üst üste 6 haftayı boş geçmedi ve Süper Lig’de en uzun gol atma serisini yakaladı.

73. dakikada Webo Osmanlıspor’un tek golünü kaydetti: 3-1.

ARENA’DA BÜYÜK COŞKU!

Beşiktaş’ın Osmanlıspor’u mağlup edip şampiyonluğunu garantilediği 48. dakikadaki Gomez’in golünün ardından Vodafone Arena tribünleri adeta karnaval yerine döndü. Taraftarlar sahaya arkasını dönerek ‘Her zaman her yerde en büyük Kartal’ tezahüratları yaptı. Seyircinin coşkusu her dakika artarak devam etti. Maçın bitiş düdüğünün ardından ise coşku giderek büyüdü ve şampiyonluk şarkıları okunmaya başladı. Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş’e de ilgi büyüktü.

YEDEK KULÜBESİ OMUZ OMUZA
Karşılaşmanın 90. dakikasında eklenen uzatma 2. dakikanın ardından siyah-beyazlı yedek kulübesi omuz omuza şampiyon Beşiktaş demeye başladı. Futbolcular kenarda birbirleriyle sarılırken, taraftarın coşkusu da her geçen dakika daha da arttı. Maçın bitiş düdüğünün ardından orta sahaya koşan bütün futbolcular ellerinde bayraklarla sevincini kutladılar. Vodafone Arena’da meşaleler yanarken, futbolcuların göz yaşlarına hakim olamadığı gözlendi.

TARAFTARLAR SOKAKLARA DÖKÜLDÜ

Beşiktaş’ın bitime bir hafta kala şampiyon olması Siyah Beyazlı taraftarları sokağa döktü. Taraftarlar takımlarının şampiyonluğunu doyasıya yaşadı.

MAÇTAN DAKİKALAR

7. dakikada Pinto’nun soldan kullandığı serbest atışta ceza alanı içinde boş pozisyonda topla buluşan Musa Çağıran, meşin yuvarlağı kötü bir kafa vuruşuyla auta gönderdi.

21. dakikada Gökhan Töre’nin sağdan kullandığı korner atışında ceza alanı içinde topla buluşan ve iyi yükselen Marcelo, meşin yuvarlağı kafayla filelere gönderdi ve takımını 1-0 öne geçirdi.

24. dakikada Beşiktaş, yine Marcelo’nun golüyle farkı 2’ye çıkardı. Gökhan Töre, bu sefer soldan korneri kullanırken, Osmanlıspor’un uzaklaştıramadığı topu ceza alanı içinde önünde bulan Marcelo, yerden düzgün vurarak meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 2-0

29. dakikada Oğuzhan Özyakup’un pasıyla sağ çaprazda topla buluşan Sosa, ceza alanı içinde sert vurdu ancak meşin yuvarlak üst direğe çarparak oyun alanına döndü. Osmanlıspor savunması daha sonra tehlikeyi uzaklaştırdı.

33. dakikada Ndiaye’nin pasında Beşiktaş savunmasının hamle yapamadığı topu alan Rusescu, ceza alanı içinde kaleci Tolga Zengin ile karşı karşıya kaldı. Bu oyuncunun şutunda, Tolga meşin yuvarlağa müdahale ederek gole izin vermedi.

41. dakikada Sosa’nın pasıyla sol çaprazda topla buluşan Quaresma, kaleci Ahmet Şahin’in kalesinden çıktığı pozisyonda kendine has vuruşlardan birini yaptı ancak meşin yuvarlak üst direğe çarparak auta gitti.

48. dakikada Quaresma’nın pasıyla ceza alanı içinde sağ çaprazda topla buluşan Gomez, meşin yuvarlağı yerden filelere gönderdi: 3-0

69. dakikada Muhammed Bayır, sağdan ceza alanına girdiği anda altıpasın önündeki Ndiaye’yi gördü. Bu oyuncunun bekletmeden vuruşunda, meşin yuvarlak yandan auta gitti.

71. dakikada Ndiaye, bu sefer uzak mesafeden sert vurdu ancak meşin yuvarlak üstten auta çıktı.

73. dakikada Torje’nin sağdan kullandığı korner atışında, kaleci Tolga’nın uzaklaştıramadı topu önünde bulan Webo, rakibinden kurtardığı meşin yuvarlağı filelere göndererek farkı 2’ye indirdi: 3-1

83. dakikada ani gelişen Beşiktaş atağında, sağ çaprazda topu alan Sosa, ceza alanına girdiği anda sert vurdu ancak Musa Çağıran, meşin yuvarlağa ayak koydu. Topu tekrar önünde bulan Sosa’nın vuruşunda, meşin yuvarlak yandan auta gitti.

Beşiktaş-Osmanlıspor: 3-1
Stat: Vodafone Arena
Hakemler: Cüneyt Çakır, Orkun Aktaş, Alpaslan Dedeş
Beşiktaş: Tolga Zengin, Beck, Marcelo, Tosic, İsmail Köybaşı, Hutchinson, Oğuzhan Özyakup (Dk. 75 Necip Uysal), Quaresma (Dk. 86 Cenk Tosun), Sosa, Gökhan Töre (Dk. 65 Kerim Frei), Gomez
Osmanlıspor: Ahmet Şahin, Muhammed Bayır, Uğur Demirok, Szukala, Pinto, Mehmet Güven (Dk. 54 Erdal Kılıçaslan), Musa Çağıran, Lawal, Delarge (Dk. 54 Torje), Ndiaye, Rusescu (Dk. 61 Webo)
Goller: Dk. 21 ve 24 Marcelo, Dk. 48 Gomez (Beşiktaş), Dk. 73 Webo (Osmanlıspor)
Sarı kartlar: Dk. 55 Rusescu, Dk. 88 Lawal (Osmanlıspor), Dk. 72 Oğuzhan Özyakup (Beşiktaş)

Haber

İlginizi Çekebilir