Bahçeli: Adaylar arasındaki tek ülkücü Koray Aydın

MHP Lideri Bahçeli, muhalifler hakkında ilginç bir açıklama yaptı. Bahçeli, Akşener’le ilgili ‘cemaat uyarısı’ yapan Aydın’ı tebrik etti ve “Adaylar arasında tek ülkücü odur” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısı çıkışında soruları yanıtladı.

Bahçeli’ye, muhalif aday Koray Aydın’ın dün Meral Akşener’le ilgili “Cemaat tarafından destekleniyor” eleştirileri soruldu.

MHP Lideri “Koray Aydın Bey ülkü ocaklarından yetişmiş değerli bir dava insanıdır. Adayların içerisinde tek ülkücü kendisidir. Olayları görmüş ve uyarma görevini yapmıştır, tebrik ediyorum” diye konuştu.

Bahçeli, grup toplantısında yaptığı konuşmada ise özetle şunları söyledi:

”AB ülkelerinin sırf vize muafiyeti sözünü tutmamak için terörle mücadelemizi engelleme amacında olduklarını ibretle izliyoruz. IŞİD’in 19 Mayıs Perşembe günü Türkiye’yi kana bulamak maksadıyla hazırlık yaptığı güvenlik birimleri tarafından bildirilmiştir. Türk devleti zalimin zulmünü paramparça edecek kabiliyettedir.

”KÖKÜNÜ KURUTURUZ”

Nefesimizi kesmek isteyenlerin kökünü kuruturuz. Çünkü biz Türk milletiyiz. İkaz ediyorum herkes yerini yurdunu bilsin.

”CHP’NİN GENEL BAŞKANI TALİHSİZ VE TARİFİ İMKANSIZ BİR POT KIRMIŞTIR”

Bir yanda terörle mücadele sürerken diğer yanda siyasi tansiyon yükselmektedir. Sorumsuz açıklamalar duyarsız yaklaşımlar istismara dayalı teklif ve temenniler Türkiye’ye ayak bağı olmaktan başka bir işe yaramamaktadır. Analarımızın ağlaya ağlaya gözlerinde yaş kalmamıştır. Gemi su almak fırtına gittikçe şiddetlenmektedir. Ana muhalefet partisi genel başkanı ‘Başkanlıks istemini kan dökmeden getiremezsiniz’ sözleriyle ülke gündemini meşgul etmiştir. CHP’nin genel başkanı talihsiz ve tarifi imkansız bir pot kırmıştır.

”BAŞKANLIK SİSTEMİ DOĞRU BİR TERCİH DEĞİL”

Bizim açımızdan da başkanlık sistemi doğru bir tercih değildir. Demokrasi ararken diktatörlük bulunması kaçınılmaz olabilecektir. Şüphesiz milli iradenin hükmü her şeyin üzerindedir.

GENELKURMAY BAŞKANI’NIN NİKAH ŞAHİTLİĞİ

Cumhurbaşkanının davetine icabet ederek kızının düğününe katılan Genelkurmay Başkanı şiddetle eleştirilmektedir. Bu eleştirilerin anlaşılır ve savunulur bir tarafı yoktur. Sayın Akar, son derece insani ve devlet teamülleri kapsamında görülebilecek bir görevi ifa etmiştir.

DOKUNULMAZLIK TARTIŞMASI

MHP daha önceki duruşunu muhafaza etmektedir. Bu iş en geç cuma günü bitmelidir.

KURULTAY KRİZİ

Paralel tuzaklarla küresel saldırı ve derin komplolarla azimle başa çıkarız. MHP’yi bilmeyen nereden gelip nereye gittiğini anlamayan küçük bir azınlık tutturmuş paradigma değişsin değişim olsun. Sözlerimden olağanüstü tüzük kurultayı için imza vermiş kardeşlerim alınmasınlar. Sözlerimin hedefi sanal kahramanlaradır sözlerim direkt proje elemanlarına sahte demokratlara düzmece siyasetçilere paralel kuluçkasına yatıp tavşan çıkarma sevdasına kapılan akıl fukarası nankörleredir.

”OKYANUS ÖTESİNDEN PİŞİRİLMİŞ AŞA…”

Okyanus ötesinden pişirilmiş aşa aman su katmayalım derdinde olan işbirlikçiler fellik fellik dolaşmakta yaygara koparmaktadır. Bakıyorum PKK’lılar MHP’de değişim istediğindedir. DHKP-C değişim katarına son anda binmiştir. Nazlanmadan ılıyanlar kimde olduğunu anlıyorsunuz mecalsiz kalıp mercan kayalıklarına tutunanlar uslanma bilmeyen edepsiz kaçaklar İmralı canisine avukatlık yapanlar ne tuhaftır ki sürekli değişim demektedir.

”REZİLLİĞİN DİK ALASI”

Pazar günü Ankara’da yaşananlar, rezilliğin dik alası, kepazeliğin zirvesidir. Milliyetçi, ülkücü hareketi Gezivari provokasyonlarla kullanma çabasında olanlar baltayı taşa vurmuşlardır. Şahsi ihtiraslarını yenemeyerek ülküdaşlarımızı sokaklara, tarlalara düşürme gayretine girenler, şunu bilsinler ki asla affedilmeyeceklerdir.

”KİMİSİNİN ELLERİ TELLERE TAKILI KALMIŞTIR”

Bu orta oyunu sırasında kimisi kendini barikata bağlamış kimisinin elleri tellere takılı kalmıştır. Kimi seçim otobüsü süsü verilmiş aracın üzerinde meddahlığa soyunmuş kimisi de kendilerine hiçbir müdahalede bulunmayan güvenlik güçleri ve TOMA’ların önünde patlayan flaşlara pozlar vermiştir.”

BAHÇELİ SORULARI YANITLADI

Bahçeli, partisinin grup toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, “Genel başkan adaylarından Koray Aydın’ın, Meral Akşener’e paralel yapının destek olduğu yönündeki eleştirilerini nasıl değerlendiriyorsunuz ” sorusu üzerine Bahçeli, “Koray Aydın Bey ülkü ocaklarından yetişmiş değerli bir dava insanıdır. Partimizin bir çok kademesinde görev yapmıştır. Adayların içerisinde tek ülkücü kendisidir. Olayları görmüş ve uyarma görevini yapmıştır, tebrik ediyorum” değerlendirmesinde bulundu.

“Adayların ihraç edileceğini söyleniyor” sözleri üzerine Bahçeli, “İncelemelerimiz devam ediyor. Her gün disiplin kapsamına girebilecek yeni oluşumlar, tavırlar ve sözler var. Biraz sabırlı olursak mükemmel bir dosya hazırlanacak” diye konuştu.

Bahçeli, delegelerden 900’e yakın imza topladığının söylendiğinin anımsatılıp, “Bu imza varsa gereğini yapmak gerekir mi ” sorusuna, “Mutlaka. 900 imzayı basın olarak bulmanızı tavsiye ederim, ne kadarı doğru ne kadarı yanlıştır. Zaten 900’ü bulmuşlarsa mesele bitmiştir” karşılığını verdi.

Bir başka soru üzerine Bahçeli, Yargıtayın kurultayla ilgili kararına saygılarının sonsuz olacağını vurguladı.

“Yargı kararlarıyla ilgili sarayın baskısı olduğu iddialarına ne dersiniz?” sorusu üzerine de Bahçeli, “Onlar iftira ve yalandır. Bizim için saray bir baskı yaratmaz” dedi.

Haber

İlginizi Çekebilir