Şenol Güneş’ten Mario Gomez açıklaması

Beşiktaş teknik direktörü Şenol Güneş, şampiyonluğun ardından teknik ekibiyle birlikte basın karşısına çıktı. Sezonu değerlendiren tecrübeli hoca, Şampiyonlar Ligi ve  Mario Gomez hakkında da açıklamalar yaptı.

Şenol Güneş’in açıklamaları şöyle;

‘Rakiplerimize teşekkür ederim’

Uzun zaman sonra ilk kez basın toplantısı yapıyorum. Karşılıklı hatalarımızın olduğunu düşünüyorum. Benim de bir hikayem oldu burada. her takımın kendisine göre hikayesi vardır. önemli olan bu hikayelerin iyi başlaması ve iyi bitmesi. Abartılı övgülerden ve haksız eleştitilerden olumsuz etkilendiğimi söyleyebilirim.

Haksızlık değil ama yanlışlık yaptığınızı düşünüyorum. Burada bazen ilgisiz haberler çıktı. Bunlar şık değil. Önce Başkan’a ve Yönetime teşekkür ederim. Teknik heyetimize de teşekkür etmek lazım. Herkes çok büyük katkı yaptı. Rakiplerimize teşekkür ediyorum, bizi ne kadar zorladılarsa biz de o kadar güçlü olduk. Rakiplerimiz olmasa biz bir hiçiz.

“‘Krize asla izin vermedik’

Rhodolfo dışında herkes sağlam. Bu rakibin zorlamasından dolayı. Bizi zorladılar ama rakiplerimize teşekkür ediyoruz. Her maçı kazanmak için sahaya çıktık. Biz hiçbir zaman kahraman olmadık, kahraman da olmak istemedik. Samet Aybaba ve Slaven Bilic‘in bu takım üzerinde katkıları vardı. Fark yaratan ve keyif veren bir takım olmalıydık. Öyle de olduk.

Önce iyi futbol sonra sonuç almalıydık. Krize asla izin vermedik. Hiç oynamadan geriye kaldığımızda bile pes etmedik. Önemli adam mı, değerli adam mı? Benim için önemli adam değerli. Taraftarın hem sayısını hem kalitesini arttırmamız gerekiyor. Bu sadece Beşiktaş’la alakalı değil. Sevmekle dövmek farklı.

‘Fenerbahçe ve bizi başarılı görüyorum’

Emek verdik, yorulduk bazen göz yaşı dökdük. Acı cektik. Göz yaşımızı bize karşı kullanmak isteyenler oldu. İlk yarı iki maça, ikinci yarı her maça prim verildi. Ve hemen primler yatırıldı. Para önemli değil, sözler önemlidir. Oyuncular arasında ayrım yapmadık. Stat konusu için hiç konuşmadık. Çünkü bunlar enerjimizi alacaktı. Eviniz,arabanız, ünvanınız her şeyiniz olabilir. Ama önemli olan karşınızdaki insanın gözüne bakabilmektir. Herkesin özlediği Beşiktaş’ı yarattık. Taraftarlar ölmeye değil, eğlenmeye gelsin. Sevginle karşındakini rahatsız ediyorsan o sevgi değildir.

Gomez geldiğinde kimse mükemmel demedi. Gelene gidene takmayın. O zaman Demba Ba mükemmeldi. İdmana çıkmayan oyuncu benim değildir, benim için de önemli değildir. Benim için elimdeki oyuncu önemlidir. Sezona bakınca Fenerbahçe ve bizi başarılı görüyorum. Galatasaray, Trabzon ve Bursaspor sıkıntılar çektiler. Pazar günü sonrası salı günü maç oynamak nereden çıktı anlamadım. Oyuncu sakatlansa ne olacak?

‘Hedefim Şampiyonlar Ligi’nde gruplardan çıkmak’

Zor ve sıkıntılı zamanlarda işimi yapmamın tek nedeni aşktır. Düşüncenize inanıyorsanız karşılığını mutlaka alırsınız. Türkiye Kupası’ndan elendiğimizde üzülmedim ama UEFA’dan elendiğimizde üzüldüm. O kupada daha iyi yerlere gelebilirdik. Trabzonspor’da şampiyonluğu hakedip, kupayı alamamıştık..Bu sezon şampiyonluğu hakettik, kupayı da aldık. Şampiyonlar Ligi Beşiktaş’a yakışır ve orada olacağız. Defansif açıdan gelişeceğiz. Orta saha olarak iyi durumdayız. Öncelikli hedefim Şampiyonlar Ligi‘nde gruplardan çıkmak olmalı.

‘Mario Gomez bize gitmek istediğini söylemedi’

Bursa en mutlu olduğum şehirdi, ama haksızlığa uğradım. Ömer Hayyam’dan paylaştığım sözlerin tam oturduğunu düşünüyorum. Oyuncularımız var evet ama önce takım var. Hepsi bunun bir parçası olmak zorunda. Oyuncuyu başarılı yapan da takımdır. Gökhan Töre Türkiye’nin en iyi oyuncularından birisi. Sakatlanması ondan çok beni üzdü. Mario Gomez‘in gitmesiyle ilgili bize bir şey gelmedi. Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi’ne girdiği sürece gitmesi ona da bize zarar verir.

Haber

İlginizi Çekebilir