Kutlu olsun!

 

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı tüm yurtta kutlanıyor. 97 yıl önce bugün Atatürk Samsun’da milli mücadele meşalesini tutuşturdu

Biz Number1 ailesi olarak, yurdumuzun geleceği gençlerimizin bu kutlu gününü tebrik ediyoruz.

Geleceğe umutla bakıyoruz, çünkü gençlerimize güveniyoruz!!

Anıtkabir 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında saat 09.00-16.00 ile 19.00-22.00 saatleri arasında halkın ziyaretine açık olacak. Ayrıca aynı gün 16.00-19.00 saatleri arasında ziyarete kapalı olarak Aziz Sancar’ın Nobel Ödülünü Anıtkabir Komutanlığına Teslim Töreni yapılacak.

anitkabir-slayt3

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, bağımsızlık meşalesini 97 yıl önce 19 Mayıs’ta yaktı. Türk halkına bağımsızlığı, çağdaşlığı ve demokrasiyi getiren Atatürk’ün gençliğe armağanı Atatürk’ü Anma , Gençlik ve Spor Bayramı için bu yıl Samsun’da zengin etkinliklerle kutlanıyor. Etkinlikler, 2 Mayıs’ta başladı ve 31 Mayıs’a kadar sürecek.

Üzerinde “Gençlikten Atatürk Sevgisiyle Cumhurbaşkanına” yazan ve “Sevgi Bayrağı” olarak adlandırılan dev bir bayrak Kurtuluş Yolu’ndaki Tütün İskelesi’nden karaya çıkarılarak bu yıl da Samsun valisine verilecek. Daha sonra bayrak, Cumhurbaşkanına sunulmak üzere genç atletlere teslim edilecek. Samsun’dan yola çıkarılarak Amasya, Tokat, Sivas, Erzincan, Erzurum, Kayseri, Nevşehir, Kırşehir ve Kırıkkale’den sonra, 19 Mayıs törenlerinde, Ankara’da Cumhurbaşkanına sunulacak.

aziz-sancar-6

AZİZ SANCAR ÖDÜLÜNÜ ATA’YA SUNACAK

DNA onarımı hakkındaki bilimsel çalışmasıyla 2015 Nobel Kimya ödülünü alarak ülkemizi büyük bir gurur yaşatan Prof. Dr. Aziz Sancar, madalyasını Atatürk’e hediye edecek.

Nobel ödülünü aldıktan sonra, ödülü Atatürk sayesinde aldığını belirterek ödülünü ona vermek istediğini söyleyen Aziz Sancar, Nobel Madalyası ve Sertifikasını Genelkurmay Başkanlığı’na emanet etmişti. Sancar, Anıtkabir’de düzenlenecek bir törenle ödülünü Anıtkabir Müzesi’ne teslim etmek için 11 Mayıs’ta Türkiye’ye geldi.

besiktas_19 mayıs

BEŞİKTAŞ’TA BAĞIMSIZLIK İÇİN İLK ADIM YÜRÜYÜŞÜ

Beşiktaş Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarına “Bağımsızlık İçin İlk Adım Yürüyüşü” ile başladı. Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Atatürk’ün Bandırma Vapuru’na bindiği yerde denize çelenk bıraktı.

Akaretler’den başlayan ve bandolar, davul zurna ve çocuk korosu eşliğinde binlerce kişinin katıldığı yürüyüş, 97 yıl önce Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a gitmek üzere bindiği Bandırma Vapuru’nun kalktığı noktaya kadar sürdü. Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, bu noktada denize bir çelenk bıraktı.

samsun

ŞİDDETLİ YAĞMUR COŞKUYA ENGEL OLAMADI

Samsun’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları 2 Mayıs 2016 tarihinde başladı  31 Mayıs’ta sona erecek. Etkinlikler kapsamında birçok aktivite gerçekleştirilecek.

Samsun’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde, 16 Mayıs’ta Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından “Fener Alayı ve Gençlik Festivali Yürüyüşü” düzenlendi. Şiddetli yağmura rağmen yürüyüşe 3 bin kişi katıldı.

Samsun’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında, Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından ‘Fener Alayı ve Gençlik Festivali Yürüyüşü’ düzenlendi. Yürüyüşe 81 ilden 500 izci, 7 bölgeden içlerinde Diyarbakır’ın da bulunduğu 300 kişilik halk oyunları ekibinin yanısıra yaklaşık 3 bin vatandaş katıldı. Yürüyüş İstiklal caddesi üzerinde devam ederken yağmurun şiddetini artırması nedeniyle Tütün İskelesinde bitmesi gerekirken Öğretmen Evi önünde son buldu.

19-mayis-sozcu

TBMM BUGÜN GENÇLERİ AĞIRLAYACAK

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, 18 Mayıs’ta (bugün) 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile  81 ilden temsilci gençleri kabul edecek.

anitkabir-slayt3

ANITKABİR’DE ANLAMLI TÖREN 

Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Anıtkabir 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve spor Bayramı etkinlikleri kapsamında saat 09.00-16.00 ile 19.00-22.00 saatleri arasında halkın ziyaretine açık olacak.

Ayrıca aynı gün 16.00-19.00 saatleri arasında ziyarete kapalı olarak Aziz Sancar’ın Nobel Ödülünü Anıtkabir Komutanlığına Teslim Töreni, “Mehmetçiğin Gözüyle Mehmetçik” konulu karakalem resim sergisinin açılış töreni yapılacağı ve serginin 22 Mayıs 2016 Pazar günü saat 17.00’ye kadar vatandaşların ziyaretine sunulacak.

KILIÇDAROĞLU’NDAN 19 MAYIS HAMLESİ!

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, IŞİD tehditi nedeniyle törenlerin bile iptal edildiği 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda gençlerle birlikte Anıtkabir’e gitme kararı aldı. Kılıçdaroğlu, Bayram sabahı gençlerle birlikte saat 10:30’da Güven Park’da buluşacak. Buradan yürüyerek Anıtkabir’e gidecek. Ve orada gençlerle birlikte Ata’ya saygı duruşunda bulunacak.

 SAMSUN’DA DA 19 MAYIS COŞKUYLA KUTLANACAK

19 Mayıs 2016 Perşembe günü Atatürk Anıtı’na ‘Çelenk Koyma Töreni’ ile başlayacak olan kutlamalar, saat 09:30’da Tütün İskelesi’nde ‘Bayrağın Karaya Çıkarılış Töreni’ ve Valilik binası yanında yapılacak olan etkinliklerle devam edecek. Aynı gün Doğu Park Mevkii’nde saat 16:00’da Solo Türk ve Türk Yıldızlarının gösterisi olacak.

Ayrıca, Osman Gazi’nin rüyası ile başlayan, İstanbul’un Fethi’nden Çanakkale’ye uzanan ve Çanakkale’de hangi değerlerimizi koruduğumuzu güçlü görsel efektler ve tiyatral unsurlarla anlatan ‘1915-Bir Hilal Uğruna’ adlı eser, Yaşar Doğu Spor Salonu’nda saat 20:00’de Samsunlularla buluşacak.

besiktas_kupa

BEŞİKTAŞ KUPA TÖRENİ 19 MAYIS’TA YAPILACAK

Spor Toto Süper Lig’de sezonun bitimine bir hafta kala şampiyonluğunu ilan eden Beşiktaş, kupasını 19 Mayıs’ta alacak. Şampiyonluk kutlaması için 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nın olduğu günü seçen Beşiktaş oldukça görkemli bir kutlama programı hazırlıyor.

19 MAYIS’TA GENÇLER AYDINLIĞA YÜRÜYOR

Şişli Belediyesi 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı “Gençlik Aydınlığa Yürüyor” etkinliği ile kutluyor. Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ve binlerce İstanbullu’nun katılımıyla gerçekleştirilecek olan yürüyüş için Halaskargazi Caddesi dev Türk bayrakları ve Atatürk bayrakları ile süslendi.

19 Mayıs saat 19.00’da Harbiye Askeri Müze Kavşağı’nda başlayacak olan “Gençler 19 Mayıs’ta Aydınlığa Yürüyor” fener alayı Cevahir AVM önünde sona erecek. Ardından Cevahir AVM önünde kurulacak olan alanda keman sanatçısı Suay Dolunay sahne alacak ve DJ’ler canlı performanslarını sergileyecek.

Haber

İlginizi Çekebilir