Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, genel başkan adayı oluyor

MHP’de kongre tartışmaları sürerken genel başkan adayı sayısı da artıyor. Devlet Bahçeli, Meral Akşener, Sinan Oğan, Ümit Özdağ,Koray Aydın, Süleyman Sazak’ın ardından Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün de aday olacağı öne sürüldü. Sözlü’nün adaylık için slogan ve afişleri bile hazırladığı konuşuluyor.

 

Yargıtay 18. Hukuk Dairesi’nin tüzük kurultayı kararı sonrası, MHP Lideri Devlet Bahçeli seçimli kurultay kartını açtı ve muhaliflere rest çekti. Aylardır kurultay olacak mı olmayacak mı tartışması yaşanan MHP’de böylece kurultay kesinlik kazandı. Şimdi kurultay nasıl olacak tartışması başladı. Muhaliflere göre Yargıtay kararı doğrultusunda önce tüzük kurultayı sonra seçimli kurultay, MHP yönetimine göre ise 10 Temmuz’da direk seçimli kurultay yapılmalı. Bu tartışmanın nasıl biteceği merak konusu olurken sürpriz adaylar da bir bir ortaya çıkmaya başladı. MHP Lideri Devlet Bahçeli dün yaptığı açıklamada olağanüstü kurultayda aday olacağını açıkladı. Bahçeli gibiİstanbul eski Milletvekili Meral Akşener, Trabzon eski Milletvekili Koray Aydın, Iğdır eski milletvekili Sinan Oğan, Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ da aday olduklarını dile getirmişti. Dün akşam saatlerinde 21. Dönem MHP Eskişehir Milletvekili ve Milliyetçi Hareket Partisi eski Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Servet Sazak MHP Genel Başkanlığı’na aday olduğunu açıkladı.

SÜRPRİZ ADAY 

MHP kulislerinde sürpriz bir isim konuşulmaya başlandı. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün MHP Genel Başkanı adayı olacağı konuşuluyor.  Sloganlarını afişleri bile hazırlayan Sözlü’nün  gelecek hafta aday olduğunu ilan etmesi bekleniyor. Hüseyin Sözlü’nün yakın çevresi adaylık hazırlığını doğruladı. Ancak şimdilik resmi açıklamayı beklediklerini dile getirdiler. Sözlü’nün adaylık için afiş ve sloganlarının bile hazır olduğu belirtiliyor.

BAHÇELİ ADINA KÖPRÜ YAPTIRIYOR
Hüseyin Sözlü’nün Ülkü Ocakları kökenli olmasına güvendiği dile getiriliyor. Bahçeli’ye yakınlığı ile biliniyor. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Sözlü, son olarak kentte Bahçeli’nin adını verdiği bir köprü yaptırmasıyla çok konuşulmuştu. Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılacak olan ve 1625 metreyle Türkiye’nin en uzun köprülerinden biri olacağı belirtilen Devlet Bahçeli Köprüsü’nün temelini yine MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli atmıştı.

 

Haber

İlginizi Çekebilir