Bahçeli: 10 Temmuz dışında hiçbir kurultay tarihini tanımıyoruz

MHP lideri Devlet Bahçeli, olağanüstü kurultay tarihi tartışmalarıyla ilgili olarak “10 Temmuz dışında hiçbir kurultay tarihini tanımıyoruz” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda konuşma yapıyor.

Devlet Bahçeli, şu ifadeleri kullandı:

Türk milleti bir bütün olarak bu sinsi oyunu bozmak zorundadır. Gün, birlik dayanışma ruhuyla ayağa kalkmak günüdür. Bu itibarla siyasi hayatımızda çok önemli bir dönemece kalıcı etkileri olacak bir döneme yaklaştığımızı belirtmek istiyorum. Siyasi ihtiraslarını ön planda tutanlar kendi sonlarına doğru hızla yaklaşmaktadır. Bizim kaygımız onlar değildir, kaygımız Türkiye’nin geleceğidir. Türkiye’nin bugünkü sorunların temelinde dürüst ve samimi olmayan riyakatsiz kadroların işbaşı yapması yatmaktadır. Bölücü terör her gün 3-5 vatan evladını şehit etmektedir.

Nusaybin’de teslim olan teröristler medyaya servis edilmiştir. Günlüklerin sahibi teröristler, anne ve babalarıyla gösterilmektedir. Şehit anaları ve babaları her gün ağlamaktır. Madem bu canilerin vicdanı vardır, o zaman şehitlerimizin henüz kurumamış kanının hesabını kim soracaktır? Diyarbakır’da yaşanan patlamada hayatını kaybeden 16 canın açıklamasını kim yapacaktır? Ne yapalım Sayın Başbakan, ölen ölmüş müdür diyelim? Teröre karşı her zaman devletimize destek verdik ve bundan da hiçbir zaman nedamet duymadık. Millet için canını veren kahraman Mehmetçik ve korucularımızı her zaman korumaya da devam edeceğiz. Teröristler helikopter düşürür bakarsınız hükümetten ses çıkmaz. Teröristler işlerini yaparken, beyzadeler makam koltuğu seçimlerini günlük programlarına koyar.

Sayın Erdoğan, geçen günkü konuşmasında ‘Teröristler silahlarını gömer, koordinatlarını verir, ondan sonra parlamentoya gelirler’ dedi. İşte bu sözler davulun kasnağına kasnağına vurmaktır. Bizler Sayın Erdoğan’ın eski ezberlerini bırakıp makule yaklaştığını düşünmüştük, kendisini takdir etmiştik. Ama Sayın Erdoğan sürç-i lisan etmediyse eski haline 180 derece dönmüştür. Silahları bıraktıktan sonra parlamentoya gelmek ne demek? TBMM’de yeterince Kandil kadrolu terörist vardır.

Hatırlarsanız Sayın Erdoğan’ın silahların gömülmesiyle ilgili beklentisi çözülme sürecinin en önemli ayaklarından biriydi. Sayın Erdoğan, 29 Mayıs günü şöyle demiştir; ‘Silahları gömecekler, betonlayacaklar ve koordinatları verecekler, olmadı bu ülkeyi terk edeceklerdir’. Çözülme sürecinde de benzer pazarlıklar inatla sürdürülmüştü.
10 Temmuz dışında hiçbir kurultay tarihini tanımıyoruz.

Haber

İlginizi Çekebilir