Mustafa Koç’un anısına “Retro Rally Sergisi”

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı iken geçirdiği kalp krizi sonucu hayata erken yaşta veda eden eski yarışçılardan Mustafa Koç’un anısına düzenlenen retro serginin açılışı yapıldı. Retro Ralli sergisinde bir araya gelen ve Türk Otomobil Sporları’nın bir dönemine damgasını vuran efsane ralli otomobilleri de adeta göz kamaştırdı. Sporun efsane isimlerinin buluştuğu sergi açılışı da hayli renkli geçti. Üslü sporcular birbirlerini uzun süredir ilk kez görme fırsatı değerlendirme fırsatını değerlendirdiler. Sütlüce’deki Rahmi Koç Müzesi’ndeki sergi açılışında ev sahipliğini Mustafa Koç’un eşi Caroline Koç yaparken, duayen iş adamı Rahmi Koç ta ilerleyen saatlerde müzeye gelerek oğlunu anısına yapılan etkinliğe katıldı.

Saat 17.30’da başlayan sergide açış konuşmasını yapan Caroline Koç, eşi rahmetli sanayici Mustafa Koç’un başta otomobil sporları olmak üzere hobilerinden bahsetti ve sergi çalışmasına emeği geçenlere teşekkür etti. Ardından kürsüye gelen eski rallicilerden Number1 Medya Grubu İcra Kurulu Başkanı Ali Karacan da yaptığı konuşmada rahmetlinin ralli sporuna olan ilk olarak kendisinin tanıştırdığını söyledi. Ali Karacan, konuşmasının son bölümünde bir de öneride bulunarak, Türkiye Şampiyonası yarışlarından birine Mustafa Koç’un adının verilmesini istedi ve bu şekilde her yıl en az bir kez anma fırsatı olacağını söyledi. Davetlilerin alkışlarla karşıladığı bu önerinin hayata geçmesi halinde sporun yarışlarına yeniden rahmetli ve ünlü yarışçılarının adlarına yapılmasının önü açılacak. Bu konuda ilk örnek, Ali Sipahi Rallisi olurken, Renç Koçibey adına da ralli tertip edilmişti.

Retro sergisinin açılışına katılan ünlü isimler arasında Alberto Pirelli, Faruk Süren, Emre Yerlici, İskender Atakan, Ercan Kazaz, Ali Karacan, Ali Başakıncı, Kemal Gamgam, İskender Aruoba, Sabit Akça, Yusuf Avimelek, Ethem Genim, Mustafa Akpınar, Ali Deveci, Ali Ersin, Can Okan, Galip Bilgin, Cengiz Artam, Alara Koçibey, Şükrü Okçu, Levent Gür, Celal Gülerhan ve Bülent Süalp dikkat çektiler. Eski Federasyon Başkanları’ndan Mümtaz Tahincioğlu ve Demir Berberoğlu ile son Başkan Serkan Yazıcı ile Tosfed Yönetim Kurulu’ndan Eren Üçlertoprağı ve Nisa Bozkurt Ersoy da serginin açılışında hazır bulundular. Eski ralli araçlarını sergilenmesine izin vererek destek olan eski sporculara birer plaket verilmesinin ardından sponsorlara da birer plaket takdim edildi. Yapılan açıklamada serginin 8 ay boyunca gezilebileceği ifade edildi.

Haber

İlginizi Çekebilir