Sabahat Tuncel’in polise attığı tokatın cezası belli oldu

Eski HDP milletvekili Sebahat Tuncel’e 2011 yılındaki Nevruz sırasında yapılan izinsiz yürüyüşe müdahale eden dönemin Şırnak Güvenlik Şube Müdürü Murat Çetiner’e tokat atıp, hakaret ettiği gerekçesiyle Silopi Asliye Hukuk Mahkemesi’nce tazminata mahküm edilmişti. Çetiner’in açtığı 25 bin liralık tazminat davasını kaybeden Tuncel’e, o dönem dokunulmazlığı olduğu için ceza davası açılamadı. Akşam gazetesinden Hilal Yıldırım’ın haberine göre Tuncel’in vekilliğinin sona ermesinin ardından Murat Çetiner ceza davasına başvurdu. Çetiner, Tuncel’in kendisine ‘şerefsiz’ diyerek hakaret ettiğini iddia etmişti.

1 YIL HAPSE ÇARPTIRILDI

Çetiner’in şikayeti üzerine başlatılan soruşturma sonunda Tuncel hakkında ‘Görevi yaptırmamak için direnme ve hakaret’ suçlarından 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Silopi Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen dava geçtiğimiz günlerde sonuçlandı. Mahkeme Tuncel hakkında ‘kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret ve görevi yaptırmamak için direnme’ suçlarından 1 yıl hapis cezası ve 8 bin 500 TL adli para cezasına çarptırıldı.

HAKSIZ TAHRİK ALTINDA DEĞİLDİ

Mahkeme Tuncel’in suçu alenen işlediği, haksız tahrik altında bulunmadığı, suçtan dolayı herhangi bir pişmanlık göstermediği ve tekrar işlemeyeceği hususunda bir kanaat oluşmadığı gerekçesiyle cezasında indirimde bulunmadı.

Haber

İlginizi Çekebilir