Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş: Şimdi sorumluluklarını yerine getirme sırası AB’dedir

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Çankaya Köşkü’nde, Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu toplantısı devam ederken, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı.

Kurtulmuş, Güneydoğu’da terörle mücadele edilen bazı şehirlerin taşınacağına dair iddialara ilişkin, “Böyle bir konu gündemimizde değildir. Terörle mücadele, şu anda çok şükür önemli bir kısmı şehirler itibarıyla bitmiştir, geri kalan yerlerde de mücadele sürdürülecek ve terör örgütleri Türkiye’ye karşı hiçbir zarar veremez noktaya gelene kadar bu mücadele sürdürülecektir.” ifadelerini kullandı.

Osmaniye’de meydana gelen trafik kazası

Konuşmasında, Osmaniye’de meydana gelen trafik kazasına değinen Kurtulmuş, şunları kaydetti:

“Maalesef ramazana girmeden evvel dün Osmaniye‘de 14 vatandaşımızın vefat ettiği son derece elim bir trafik kazasını yaşadık. Bütün ölen kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum, ailelerine sabr-ı cemil temenni ediyorum ve bütün milletimize de başsağlığı diliyorum.”

Kurtulmuş,  kazayla ilgili soruşturmaların açıldığını ve devam ettiğini belirterek, “Hatalar, kusurlar varsa bunlar ortaya çıkarılacaktır.” dedi.

Efsane boksör Muhammed Ali’nin vefatı

Kurtulmuş, dünyaca ünlü boksör Muhammed Ali‘nin vefatına ilişkin olarak da “Muhammed Ali, vefatı dolayısıyla Bakanlar Kurulu adına da milletimiz adına da bir kere daha taziyelerimi ifade ediyorum. Makamı cennet olsun, mekanı cennet olsun, Allah rahmet eylesin. Ailesine, yakınlarına, İslam dünyasına ve Amerika’daki İslam toplumuna da yürekten taziyelerimizi ifade ediyoruz.” şeklinde konuştu.

“Şimdi sorumluluklarını yerine getirme sırası Avrupa Birliği’ndedir”

Türkiye’nin Avrupa Birliği katılım süreci ve vize serbestisi sürecine de değinen Numan Kurtulmuş, “Şimdi sorumluluklarını yerine getirme sırası Avrupa Birliği’ndedir. Bu çerçevede Avrupa Birliği’nin de net, açık ve şeffaf bir şekilde hareket edeceğini, bu kadar çok sorumluluğu yerine getirmiş olan Türkiye’ye karşı gerçekten verdikleri sözleri yerine getireceklerini ümit ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Geri Kabul Antlaşması’nın askıya alınması şu an gündemimizde yok”

Kurtulmuş, AB ile Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti arasında yapılan müzakerenin ciddi bir müzakere olduğunu belirterek, “Müzakerelerin hiçbir safhasında, hiçbir gününde, hiçbir cümlesi Türkiye tarafından laf olsun diye söylenmemiştir. AB tarafından da söylenen hiçbir sözün, verilen hiçbir sözün boşuna verilen bir söz olmadığı kanaatindeyiz.” dedi.

Numan Kurtulmuş, konuşmasına şöyle devam etti:

“Dolayısıyla biz Türkiye olarak üzerimize düşeni samimiyetle yerine getirdik. Geri Kabul Antlaşması‘nın askıya alınması meselesi şu anda gündemimizde değildir ama sonuç itibarıyla Türkiye, AB ile müzakereye kararlılıkla devam ediyor. Biz sonuç elde etmek istiyoruz.”

Kurtulmuş, “Bir kere daha AB’ye şunu tavsiye ederiz. Avrupa’nın içerisinde farklı ülkelerde Türkiye karşıtlığı üzerinden iç politikayı geliştirmek isteyenlerin birtakım arzuları gündeme getirdikleri sözler dolayısıyla Türkiye ile bu vize serbestisi meselesini heba etmesinler. Bu konuyu birtakım iç siyasetin konusu haline getirilmesine müsaade etmesinler. Yapılan müzakere ciddi bir müzakeredir. Ne Türkiye’nin iç siyasetinin konusudur neAB’nin iç siyasetinin konusudur.” şeklinde konuştu.

Ramazan Bayramı tatili

Kurtulmuş, “Ramazan Bayramı tatili planları 4 gün için mi yoksa 9 gün için mi yapılsın. Turizmcilerin de böyle bir beklentisi var. Bu konu gündeme geldi mi?“ sorusuna “Daha bayrama çok var. Bu konu konuşulmadı. Önce gönül huzuruyla ramazanı idrak edelim inşallah. Bayrama daha çok var. O sonraki haftaların konusu” yanıtını verdi.

Haber

İlginizi Çekebilir