Cumhurbaşkanı Erdoğan: Affedilir yanı yok, teröristlerle mücadele sürecek

Vezneciler’deki saldırıda yaralanan vatandaşları hastanede ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bunun affedilir, bağışlanır yanı yoktur. Teröristlere karşı da biz mücadelemizi de sonuna kadar yılmadan, usanmadan vereceğiz” dedi.

İstanbul Vezneciler’de polis aracına düzenlenen bombalı saldırıda 7 polis şehit oldu, 4 sivil vatandaş da hayatını kaybetti.

Saldırıda 3’ü ağır 36 kişi de yaralandı. Yaralıların olay yerine sevk edilen ambulanslarla kaldırıldıkları hastanedeki tedavileri devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Haseki Hastanesi’ne giderek yaralıları ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaralıları ziyaretinin ardından açıklamalarda bulundu ve gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İlk yaptığı açıklamada, saldırıyı lanetlediğini ifade eden Erdoğan, burada yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

“Tekrar milletçe başımız sağolsun. Allah sabırlar versin. Yoğun bakımda olan iki hastamız var. Onların ameliyatı devam ediyor. Diğer hastalarımızı ziyaret ettim. Diğer hastalarımız iyi, kendileriyle kısa bir sohbetimiz oldu.

Şu anda Başsavcılığımız bölgede çalışmalarını yapıyor. Gerek 7 şehit polisimiz, 4 sivil şehidimizle alakalı da onlarla ilgili şu anda bütün adli işlemler devam ediyor. İşlemlerin ardından ailelerine teslim edilecek.

Şunu çok açık net söyleyeyim. Yani terör örgütünün özellikle sivil polis veya sivil asker bu tür ayrımı bizi pek bağlamaz. Sonunda şehit olan insandır ve bunların bu yaptıkları insanlara karşıdır. Bizim askerimizin de polisimizin de köy korucumuzun da görevi nedir? Bu ülkede can, mal güvenliğini sağlamaktır. Bütün milletin aslında güvenliğini sağlamaktır. Bu güvenliği sağlamakla yükümlü insanlara karşı bu adımlar, bu terör eylemleri yapılmaktadır. Bunun affedilir, bağışlanır yanı yoktur. Teröristlere karşı da biz mücadelemizi de sonuna kadar yılmadan, usanmadan vereceğiz.

Tabii ki, şehitlerimiz var. Ciğerimiz bu noktada hakikaten kan ağlıyor ama her şeyin bir bedeli var. İlk insanla başlayan bu mücadele kıyamete kadar sürecek. Yani bunun öyle şu anda bitti, biter diye bir durum da yok. Bunun minimize edilmesidir aslolan. Bu konuda da gerek silahlı kuvvetlerimiz gerek emniyet teşkilatımız gerek köy korucularımız hakikaten ortaklaşa çok ciddi bir mücadeleyi veriyorlar. Vermeye de devam edeceğiz. Yaralılarımıza acıl şifalar diliyor, hayatını kaybedenlere başsağlığı diliyorum.

Şehirlere taşınması yeni değil. Teröristten her zaman her yerde bu tür şeyler beklenir. Terörist uyur diye bir şey yok. Her türlü  almaya devam ediyoruz.

Haber

İlginizi Çekebilir