Başbakan Binali Yıldırım’dan Mardin’deki saldırıyla ilgili açıklama

Başbakan Binali Yıldırım, Mardin’in Midyat ilçesindeki saldırıda 1 polisin şehit olduğunu, 2 vatandaşın da hayatını kaybettiğini söyledi. Yıldırım, 30 kişinin de yaralandığını ifade etti.

Başbakan Binali Yıldırım, Vezneciler’de 6 polisin şehit olduğu ile 5 vatandaşın hayatını kaybettiği bombalı terör saldırısında yaralananları tedavi gördükleri hastanede ziyaret etti.

İlk olarak İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi’ne gelen Yıldırım, daha sonra Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne geçti.

Binali Yıldırım, tedavi gören yaralılar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Başbakan Yıldırım’a ziyarette, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da eşlik etti.

HASTANE ÇIKIŞINDA AÇIKLAMA

Binali Yıldırım, hastane çıkışında açıklamalarda bulundu ve gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Mardin’in Midyat ilçesindeki bombalı araçla yapılan saldırıyı da değerlendiren Başbakan Binali Yıldırım, saldırıda 1 polisin şehit olduğunu, 2 vatandaşın da hayatını kaybettiğini söyledi.  Yıldırım, patlamada 30 kişinin de yaralandığını ifade etti.

Başbakan Binali Yıldırım, şöyle konuştu:

“Dün sabah saatlerinde çevik kuvvet ekiplerimiz nöbet değişimine giderken maalesef terör örgütünün saldırısına uğradılar. 11 kardeşimizi kaybettik. Yaralılarımızın durumları çok iyi.

Milletim şunu bilsin ki; Türkiye Cumhuriyeti Devleti güçlüdür, Türk milleti bir ve beraberdir. Asla ne milletimizi yıldırabilirler ne de bu büyük devleti hiçbir şekilde bu onurlu mücadeleden, bu istikbal mücadelesinden, istiklal mücadelesinden geri döndürebilirler.

Nerede olursa olsun, ister şehirde ister kırsalda terörün Türkiye’nin gündeminden çıkması için canla başla askerimiz, polisimiz, jandarmamız, korucumuz hatta vatandaşlarımız bir vücut olarak, bir ve beraber olarak gece gündüz bu amansız mücadeleyi yapacağız.

Sadece terör gruplarına karşı değil onların içeriden ve dışarıdan arkalarını sıvazlayan, destek veren bütün unsurlara da aynı şekilde tavizsiz gereken her şeyi yapacağız.

MİDYAT’TAKİ SALDIRI

Bugün de bildiğiniz gibi Midyat’ta yeni bir bombalı saldırı gerçekleştirildi, polis merkezine. Allah’tan alınan tedbirler, bariyerler vesilesiyle çok çok büyük bir patlayıcı olmasına rağmen, tabii yaralananlar oldu çok sayıda. 30 civarında yaralımız var. Maalesef şu ana kadar teyit edilen şekliyle 1 polis, 2 vatandaş olmak üzere 3 vefatımız var. Bununla ilgili de son durum budur. Katil, PKK örgütüdür.

Haber

İlginizi Çekebilir