DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu serbest bırakıldı

DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret suçlamasıyla gözaltına alındı. Çerkezoğlu, ifade verdikten sonra serbest bırakıldı.

Hakkında bulunan yakalama kararı kapsamında İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nda gözaltına alınan DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, polis eşliğinde Anadolu Adalet Sarayı’na getirildi.

Burada İnfaz Savcısı Nazmi Mardinoğlu’na ifade veren Çerkezoğlu, üzerine atılı suçlamayı kabul etmediğini belirterek, şunları söyledi:

“Ben DİSK Genel Sekreteriyim. Aynı zamanda Devrimci Sağlık İş Sendikası’nın Genel Başkanıyım. Binlerce işçinin üye olduğu bir konfederasyon olarak faaliyet yürütüyoruz. 31 Ağustos 2015 tarihinde ülkemizde yaşanan seçimler ile ilgili olarak Diyarbakır’da sendikalar ve sağlık meslek örgütlerince yapılan basın açıklaması esnasında ben de konfederasyonumuzu temsilen seçimlerle ilgili olarak siyasi eleştirilerde bulundum. Siyasal değerlendirmeler yaptım. Bu arada süreçte yer alan siyasi kişiliklerle ilgili olarak siyasi eleştirilerde bulundum. Kesinlikle herhangi bir kişi ya da kuruma hakaret kastım söz konusu değildir. Tamamen siyasi eleştiriden yapılmıştır ve temsil ettiğimiz kişilerin düşünceleri kendi düşüncelerimize dayanarak değerlendirmelerde bulunulmuştur. Herhangi bir hakaret düşüncesi hiçbir zaman olmamıştır.”

Arzu Çerkezoğlu’nun avukatı da, kullanılan ifadelerin siyasi eleştiriden ibaret olduğunu belirterek, suç oluşturacak bir beyanının söz konusu olmadığını dile getirdi.

Çerkezoğlu, ifadesinin alınmasının ardından hakkında çıkarılan yakalama kararı kaldırılarak serbest bırakıldı.

Çerkezoğlu hakkında Diyarbakır’da 31 Ağustos 2015 tarihinde yaptığı bir konuşmada “Cumhurbaşkanına hakaret” ettiği iddiasıyla Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldığı öğrenildi. Çerkezoğlu’nun soruşturma kapsamında ifadeye gitmemesi üzerine hakkında yakalama kararı çıkarıldığı belirtildi.

Çerkezoğlu, adliye çıkışında gazetecilere açıklama yaptı.

Diyarbakır’da 31 Ağustos 2015 tarihinde yaptığı bir konuşmada “Cumhurbaşkanına hakaret” ettiği iddiasıyla hakkında yakalama kararı çıkarıldığını belirten Çerkezoğlu, “Bununla ilgili olarak sabah erken saatlerde gözaltına alındım. Ardından karakoldan savcılığa geldik. Biraz önce de Diyarbakır’daki dosyayla ilgili bilgiler de buraya ulaştı ve ifademizi verdik, yakalama kararı kaldırıldı” dedi.

“Cumhurbaşkanına hakaret” ettiği iddiasıyla hakkında devam eden ve açılmış başka davaları da bulunduğunu dile getiren Çerkezoğlu, “Bu davayla ilgili bana ulaşan herhangi bir tebligat olmamasına rağmen yakalama kararı çıkarılması da ayrıca bizim açımızdan düşündürücü. Fakat sonuç olarak ifadeyi verdik, yakalama kararı kaldırıldı. Sabah erken saatlerden itibaren bütün dost kurumlardan, siyasi partilerden çok fazla destek mesajları oldu. Gördük ki gerçekten bu ülkede demokrasi, barış, adalet için mücadele edenler yalnız değil” diye konuştu.

Haber

İlginizi Çekebilir