Meral Akşener: 19’unda kurultayı hep birlikte icra edeceğiz

MHP Genel Başkan adaylarından Meral Akşener, Çağrı Heyeti’nin belirlediği tarih olan 19 Haziran’da tüzük kurultayını yapacaklarını açıkladı.

MHP Genel Başkan adaylarından Meral Akşener MHP’de bu pazar yapılması beklenen tüzük kurultayıyla ilgili açıklama yapıyor.

Akşener özetle şöyle konuştu:

”Bu tüzük kurultayı zorunlu meşru ve kanuna uygun yapılması zorunlu bir kurultaydı. Tüzük kurultayı toplanacak. Mahkemeye sunduğumuz dilekçedeki madde değişecek, üst kurul delegelerimiz seçimli kurultay kararı alacak.

”BU BİR TARİH YAZMA SÜRECİ OLMUŞTUR”

19’unda kurultayı hep birlikte icra edeceğiz. 19 Haziran’da kongre tüzük kurultayımız üst kurul delegelerimizin imza vererek, daha sonra 15 Mayıs’ta Ankara’ya gelerek destek vererek, tabanımız, Ülkücü Türk milliyeti iradesidir. Bizi bugüne getiren onların iradesidir. Bu bir tarih yazma süreci olmuştur.

”USUL HATASI YAPMAYACAĞIZ”

Kongrede tüzük kurultayı olduğu için usul hatası yapmayacağız. Usul hatası yapmayacağımız için usulden herhangi bir itirazın söz konusu olamayacağı bugünkü Türkiye’de bile hukukçuların itiraz edemeyeceği bir kurultay yapacağız. Noterlerimizin eşlinde delegelerimizi kayıt altına alındığı bir süreci gerçekleştireceğiz. Hukuk açısından bakıldığında siyasi partiler yasasının 14. maddesi gereğince bu tür kurultaylar tarif edilmiştir. Ona uyarak yola çıkacağız.”

Haber

İlginizi Çekebilir