Terörü Lanetliyoruz

Atatürk Havalimanı’ndaki son dakika patlama haberi ile ilgili yeni gelişmeler gelmeye devam ediyor. Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nde dün akşam saat 21.22 sıralarında meydana gelen patlamada 36 kişi hayatını kaybetti

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın açıklamasına göre 31 kişi hayatını kaybetti, 147 kişi de yaralandı. Ardından açıklama yapan Başbakan Binali Yıldırım saldırıda hayatını kaybedenlerin 36 kişiye yükseldiğini söyledi.

Saldırı sonrası uçuşlara kapatılan Havalimanı 03:00 itibari ile uçuşlara açıldı.

Saldırıdan sonra Başbakanlık’ta kriz masası oluşturuldu. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, Genelkurmay Başkanı Hulisi Akar’la birlikte gelişmeleri takip etti..

Atatürk Havalimanı’ndan gelmeye devam ediyor. Atatürk Havalimanı’nda Dış Hatlar Terminali’nde dün akşam saat 21.22 sıralarında  dış hatla gidiş, dış hatlar geliş ve havalimanının otoparkı olmak üzere 3 ayrı noktada patlama meydana geldi. İddiaya göre dış hatlar geliş terminalinde canlı bombalardan ilki kendini havaya uçurdu. Bu patlamanın hemen ardından üst katında bu kez 2 terörist ellerindeki otomatik silahlarla içeri girip ateş açtı. Teröristlere polis ateşle karşılık verdi. Görevli bir polis teröristlerden birini vurdu. Yere düşen terörist kısa bir süre sonra üzerindeki düzeneği patlattı. Silahla ilerleyen üçüncü terörist de bu patlamadan kısa bir süre sonra bir alt katta kendini havaya uçurdu. Patlamanın  ardından, olay yerine özel harekat ve bomba imha ekibi ile çok sayıda ambulans ve polis ekibi sevk edildi. Yaralılar hastanelere sevk edildi. İstanbul Valisi Vasip Şahin yaptığı açıklamada saldırıyı 3 canlı bombanın gerçekleştirdiğini belirtti.

ÖLÜ VE YARALI SAYISINI BAKAN BOZDAĞ AÇIKLADI  

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ saldırıda 31 kişinin hayatını kaybettiğini, 147 kişinin ise yaralandığını açıkladı.
Adalet Bakanı Bozdağ yaptığı açıklamada şunları dile getirdi: “Şu ana kadar elde edilen bilgilere göre, bana en son ulaşan rakama  göre, 31 civarında ölü var. Bunların kimlikleri henüz tespit edilmiş değil.  Yaralı sayısı da 147 olarak bana intikal etti.” dedi.

Haber

İlginizi Çekebilir