Erdoğan’dan AB’ye tepki

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İtalyan Devlet Televizyonu RAI’ye demeç verdi ve Türkiye’ye 15 Temmuz sonrası Avrupa Birliği’nden gelen eleştirilere yanıt verdi. Erdoğan özellikle AB Dış İlişkiler Yüksek Temsilcisi İtalyan Federica Mogherini’yi eleştirerek “İtalya Parlamentosu bombalansa tepkisi ne olurdu” diye sordu.

İtalyan Devlet Televizyonu RAI’nın sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İtalyan Parlamentosu bombalansa tepki ne olur? Gederica Mogherini bir İtalyan olarak, iyi yaptılar, bundan sonra hukuki süreç nasıl devam edecek, bundan endişe duyuyorum”. Bunu mu söyleyecek” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, darbe girişimi sonrası Türkiye’yi eleştiren Avrupalı liderlere tepki gösterdi.

Erdoğan, darbeciler için idam cezasının geri gelmesinin halkın talebi olduğunu söyledi ve “Şu anda ‘Kara Avrupası’nın dışında dünyada bir çok ülkede idam hala var mı var, Amerika büyük bir kısmında idam var, Japonya-Çin-Hindistan-Endonezya, tüm bunlarda hala idam var. Sadece Avrupa Birliği üyesi ülkelerde yok. Biz ne diyoruz halkımızın böyle bir talebi var mı var. Kamuoyu araştırmaları şu halkın yüzde 75’inin idamın geri getirilmesini istediğini gösteriyor” dedi.

AB ile Türkiye arasındaki mülteci anlaşmasına da değinen Erdoğan, “Göçmenlerin geri gönderilmesinin şartı vizelerin serbestisiydi. Vize serbestisi olmazsa Türkiye göçmenlerin geri kabulünü durdurur” şeklinde konuştu.

Haber

İlginizi Çekebilir