Yaşar Büyükanıt sessizliğini bozdu

Yaşar Büyükanıt, Şemdinli iddianamesinde adını geçiren savcı Ferhat Sarıkaya’nın itiraflarının ardından konuştu. Yıllarca asılsız iddialarla yıpratıldığını söyleyen Büyükanıt, yasal haklarını kullanacağını ifade etti.

2005 yılında Umut Kitabevi’nin bombalanmasına ilişkin iddianamede dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı Yaşar Büyükanıtı çete üyesi olarak göstererek tartışmalara yol açan ve meslekten ihraç edilen savcı Ferhat Sarıkaya 15 Temmuz sonrası savcılığa ifade verdi.

Sarıkaya ifadesinde, Şemdinli’deki olayın içerisine Büyükanıt’ın katılmasını Dönemin Van 3. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı İlhan Kaya’nın istediğini söyledi.

Savcının bu itiraflarıyla Büyükanıt ile ilgili iddiaların asılsız olduğu da ortaya çıkmış oldu.

O dönem Cemaat’in hedefinde olan Yaşar Büyükanıt, Hürriyet’ten Fikret Bila’ya konuştu.

‘Yıllarca asılsız iddialarla yıpratıldığını’ söyleyen Büyükanıt, “Şahsımda TSK’nın manevi şahsiyetini zedelemeye yönelik iftiralarla ilgili gerçeklerin ortaya çıkması beni mutlu etti” dedi.

Büyükanıt şöyle devam etti:

“Hem şahsım hem aile bireylerime dönük asılsız iddialardan duyduğum üzüntüyü size tekrar vurgulamak isterim. Ailece duyduğumuz üzüntü çok büyüktür.

Şöyle bir söz vardır; hak er ya da geç yerini bulur. Bu olayda olduğu gibi. Ve bir söz daha vardır; gerçek er ya da geç ortaya çıkar. Bu itirafları avukatlarımla inceliyoruz. Tabii ki yasal haklarımı kullanacağım.”

Haber

İlginizi Çekebilir