FETÖ operasyonunda 20 ”abla” tutuklandı

Uşak’taki FETÖ/PDY’ye yönelik operasyonda, örgütün kadın yapılanmasında yer aldıkları iddiasıyla adliyeye sevk edilen 22 kadından 20’si tutuklandı.

Uşak Cumhuriyet Başsavcılığınca Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimi sonrası sürdürülen soruşturma kapsamında Uşak Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından örgütün kadın yapılanmasına yönelik 6 gün önce 20 adrese düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 22 kadın, emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

Zanlılardan 2’si, savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

FETÖ/PDY yapılaması soruşturması kapsamında 8 aydır cezaevinde olan Uşak Organize Sanayi Bölgesi eski başkanı Ali Yıldırım’ın eşi Rukiye Yıldırım, Özgül Saydam, Tülay Yıldırım, Gonca Cengiz Doğan, Sibel Eroğlu, Yonca Kaplan, Emine Dinçoğlu, Meral Tufan, Melek Kuvvet, Saliha Bayram, Sevim Karadedeli, Neslihan Burcu, Zeliha Kuşdemir, Handan Kuşdemir, Emel Yıldırım, Züheyla Dorum, Şükran Özçay, Sevda Kabul, Selime Uygun ve Meral Karakuş ise”silahlı terör örgütüne üye olma”, “terör örgütüne yardım”, ”cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek” iddiasıyla çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Aralarında bazı iş adamlarının eşleri ile 3 öğretmen ve 1 hemşirenin de bulunduğu 20 zanlı, daha sonra cezaevine gönderildi.

Zanlıların, Uşak ve çevre illerde ev toplantıları gerçekleştirerek örgüt propagandası yaptıkları, örgütün elebaşı Fetullah Gülen’in talimatlarını bildirerek uymaya çağırdıkları, “himmet” adı altında topladıkları paraları örgüte aktardıkları, kız öğrencilere örgütün okul ve yurtlarında kalmaları konusunda baskı uyguladıkları iddia ediliyor.

Haber

İlginizi Çekebilir