Timsah Arena’da merakla beklenen üretim başladı

Bursaspor’un geçen yıl açılan yeni stadına yapılacak ‘timsah kafası’ için üretimler başladı ve 1 ay içinde stadyumda montaj çalışmalarına başlanacağı kaydedildi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından temeli 2011 yılının Haziran ayında atılan ve geçtiğimiz yıl hizmete açılan Bursaspor’un yeni stadı ‘Timsah Arena’ için, merakla beklenen üretime başlandı.

Takımın simgesiyle özdeş olarak timsah görünümünde inşa edilen stadyumda, timsah kafasını oluşturan bölümün inşaatı yüklenici firmadan kaynaklı sorunlar nedeniyle yapılamamıştı.

Yüklenici firmanın iflas ertelemesi alması yüzünden yaşanan sıkıntılı süreç, Büyükşehir Belediyesi’nin devreye girmesi ile aşıldı ve üretimler başladı.

“1 AY İÇİNDE MONTAJ BAŞLAYACAK”

Timsah kafasıyla ilgili hazırlık imalatlarının yapıldığı firmayı yerinde ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, üretim hakkında bilgiler aldı.

Başkan Altepe, “Kamuoyunda en çok konuşulan kısım timsahın başıydı. Daha önceki yüklenici firmaların sıkıntıya girmesi, iflas ertelemesi almasıyla birlikte büyük sıkıntı yaşamıştık. Artık timsahın başı da Büyükşehir Belediyesi’nin kontrolünde Bursa’da yapılmaya başladı. Parça üretimleri başladı. Ön hazırlık imalatından sonra stadyumdaki imalatları da başlayacak. Bir ay içinde montajlara başlanacak. Bu
çalışmalar tamamlandığında da dünyanın en gösterişli, ilgi çeken stadyumlarından biri Bursa’mızda olacak” diye konuştu.

Öte yandan stadyumu çevreleyen ve açık renk olması yüzünden görselliği bozan sinekliklerin de boyanması işlemine başlandı. Yapılan çalışma tamamlandığında sinekler koyu yeşil olacak ve görüntü bütünlüğü sağlanacak.

Haber

İlginizi Çekebilir