Kurt Cobain ABD tarafından ‘uyuşturucuyu teşvik’ için mi öldürdü?

Müzik dünyasının efsane ismi Kurt Cobain’in 1994 yılındaki intiharını CIA’in gizli bir projesi olarak gösteren bir kitap piyasaya çıktı. John Potash, ‘Drugs as Weapons Against Us (İlaçlar da Birer Silahtır)’ adlı kitabında, Nirvana’nın 27 yaşındaki hayatını kaybeden solistinin uyuşturucu bağımlısı haline getirildikten sonra ABD istihbarat yetkilileri tarafından dikkatlice planlanarak öldürüldüğünü öne sürdü.

ekran-resmi-2016-10-11-16-25-40

‘COBAİN’İ UYUŞTURUCU KULLANIMINI TEŞVİK İÇİN KULLANDILAR’

The Sun’ın haberine göre yazar, uyuşturucu bağımlısı olan Cobain’in 1994 yılında kendini vurarak intihar etmesinin sorumlusunun CIA olduğunu, ABD istihbaratının Cobain’i, eroin kullanımını teşvik etmek için kullandığını belirtti. Potash, “Gizlenmiş kanıtlar, radikal sol görüşlü Cobain’in uyuşturucu kullanmayı bırakması durumunda üstü kapalı bir şekilde uyuşturucu kullanmamayı teşvik edeceğinden dolayı ölümünün planlandığını gösteriyor” ifadelerini kullandı.

‘SOL GÖRÜŞLÜ OLMASI ONAYLANMIYORDU’

Yazara göre Cobain, farkında olmayarak uyuşturucunun Amerika’da popüler hale gelmesine yardım etti. Ayrıca hem bu kadar popüler hem de sol görüşlü olması ABD istihbarat güçleri tarafından onaylanmıyordu.

‘LENNON VE HENDRIX GİBİ İSİMLER DE HEDEFTEYDİ’

Daily Star gazetesi ise, Cobain’in yanı sıra John Lennon, Jimi Hendrix ve Tupac gibi efsanevi müzisyenlerin de ABD’de sol politikaları yaygınlaştırmalarını önlemek amacıyla CIA’in hedefinde olduğunu iddia etti.

‘KANINDAKİ YÜKSEK MİKTARDA EROİNLE KENDİNİ VURAMAZ’

Kurt Cobain’in ölümüyle ilgili daha önce de pek çok komplo teorisi üretilmişti. Cobain’in kanında bulunan eroin miktarının, bir insan bünyesinin kaldırabileceği miktarın tam üç katı olduğu ve bu kadar eroini alan bir insanın elindeki tüfekle kendini vurmasının imkan ve ihtimali olmadığı da öne sürüldü. Cobain’in parmak izlerinin, etrafında bulunan hiçbir eşyanın ve kendini vurmak için kullandığı öne sürülen tüfeğin üstünde yer almadığı da belirtildi. Yanında bulunan intihar notunun son satırlarının ve mektubun başındaki ‘Boddah’ kelimesinin (Cobain’in çocukken yarattığı hayali arkadaşın ismi) başka bir el tarafından yazılmış olduğu da iddia edildi. 90’lı yılların en popüler gruplarından biri olan Nirvana’nın solisti Cobain, 5 Nisan 1994 tarihinde Lake Washington Boulevard’daki evinde bir tüfekle vurulmuş halde bulunmuş ve kayıtlara inihar vakası olarak geçmişti.

Haber

İlginizi Çekebilir