Michael Jackson Forbes’un 1 Numarası Oldu

Forbes hayatını kaybeden sanatçıların kazanç sıralamasını yayınladı. Sıralamada  750 milyon dolar ile  M. Jackson listenin 1 numarası oldu.  2015 yılında çıkan The Peanuts filmi ile Charles Schulz 45 milyon dolar ile 2 sırada yer alırken, Arnold Palmer (40 milyon dolar)  3. sırada, Elvis Presley (27 milyon dolar) 4. sırada, Prince (25 milyon dolar)  5. sırada yer aldılar. böylece 750 milyon dolar ile  Michael Jackson Forbes’un 1 Numarası Oldu.

michael-jackson-forbes

Sony 750 Milyon Ödedi

1985 yılı Sony/ATV yayın şirketini satın alan Jackson, daha sonra hisselerinin yarısını yeniden Sony’e satmıştı. Sony ile Jackson ortaklığı varislerin sahip oldukları telif haklarını 750 milyon dolara satın alarak sona erdi. Popun kralı  1985 yılında 41,5 milyon dolar vererek ortak olduğu dünyanın bir numaralı müzik yayıncılığı şirketi Sony/ATV, şarkıcının varislerinin sahip olduğu telif haklarını 750 milyon dolar vererek geri aldı.

Söz konusu anlaşma ile Sony, müzik yayıncılığı şirketinin kontrolünü tamamen eline almış oldu. Şirket böylece Beatles, Queen, Rolling Stones, Bob Dylan, Eminem, Alicia Keys, Taylor Swift ve daha birçok müzik efsanesinin şarkılarından kazanç elde edebilecek. Şirketin yaptığı 750 milyon dolarlık ödemeden ise Popun Kralı’nın annesi Katherine ve üç çocuğu Prince, Paris ve Blanket faydalanabilecek.  Bu satın alma şirket tarihinde en büyük ödeme olarak tarihe geçti.

Sony ile Jackson varisleri arasında yapılan bu satış sonra kazanılan gelir Forbes’un hayatını kaybeden starlar arasında M. Jackson’u 1 numaraya taşımış oldu.

Haber

İlginizi Çekebilir