Lady Gaga ilhamını kaybettiğini açıkladı

Dünyaca ünlü müzisyen ve pop yıldızı Lady Gaga, New York Times’a verdiği röportajda yaşadığı travmaların yaratıcılığına ket vurduğunu açıkladı! “Olumsuz düşünceler kafamı işgal ettiğinde söz yazmak ve beste yapmak çok zorlaşıyor” diyen Gaga, yeni albümünün çıkışının gecikmesini özel hayatında yaşadığı çalkantılara bağladı.

 Öte yandan yeni albümüyle ilgili son günlerde oldukça başı ağrıdı Lady Gaga’nın. ünlü şarkıcının Joanne isimli bir albümle hayranlarının karşısına çıkacağı eylül ayında belli olmuştu. Ünlü şarkıcı bu albümden parçaları konserlerinde yavaş yavaş gün yüzüne çıkartıyordu. Ancak Amazon‘un yeni nesil kişisel asistanı Alexa, Gaga’nın planlarını alt üst etti.

Amazon Echo‘nun yapay zekası Alexa, Apple Siri ve Google Now‘a rakip olarak piyasaya girmişti. Bu kişisel asistan akıllı telefona ihtiyaç duymadan sesli komutlarla çalışıyor. Setin içinde yer alan hoparlör sayesinde komut vererek istediğiniz şarkıyı açmak mümkün oluyor. Amerika‘daki Amazon Echo kullanıcıları sesli komutlar sayesinde kısa süreli bir hatanın farkına vardı. “Lady Gaga’dan Joanne albümünü çal” komutunu verdiklerinde henüz piyasaya çıkmamış olan albümdeki şarkıların 30 saniyelik ön izlemeleri çalmaya başladı. Böylece ünlü şarkıcının ekim sonuna kadar gizlemeye çalıştığı albümünde yer alan parçaların bir kısmı dinlenebildi.

Bu hata sadece Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşandı ve fark edildiği anda sorun giderildi. Ancak bu ufak problem günümüzde bir şeyleri gizli tutmanın ne kadar zor olduğunu yeniden gündeme getirdi. 11 şarkıdan oluşan Joanne albümü 21 Ekim‘de çıkacak.

Haber

İlginizi Çekebilir