Kurt Vonnegut: “Bob Dylan Yaşayan en kötü şair”

‘Mezbaha No 5’, ‘Kedi Beşiği’, ‘Şampiyon Kahvaltısı’ gibi yapıtlarıyla tanınan yazar, Dylan için ‘yaşayan en kötü şair’ demişti.

Kurt Vonnegut’la 1991 yılında yapılan bir söyleşi, sosyal medyada yeniden yankı buldu. Page Six’in haberine göre ünlü ABD’li yazar Kurt Vonnegut, Hustler dergisine verdiği bir röportajında Bob Dylan için ‘Şarkılarda bazen tek satır iyi bir cümlesi olabiliyor. Ama geri kalanı sadece birer saçmalık’ demişti.

580de21bc03c0e2880e32bc9

Eski röportaj Hustler’ın aralık sayısında yeniden yayınlanacak. 

AKADEMİ ÜYESİ DYLAN’A ‘KABA VE KÜSTAH’ DEMİŞTİ

Nobel Edebiyat Ödülü’nü alarak bu alanda bir ilke imza atan ABD’li şarkıcı ve söz yazarı Bob Dylan’a ödül verilmesinin üzerinden 2 haftaya yakın zaman geçti. Ama şarkıcıya hala ulaşılamıyor. Buna ödülü veren İsveç Akademisi dahil bir akademi üyesi Dylan’ın davranışını “kaba ve küstahça” olarak niteledi. Akademi, “Üyenin kendi görüşü” açıklamasını yaptı.

580de229c03c0e2880e32bcb

 Üyenin çıkışı sonrası İsveç Akademisi de açıklama yaptı. Wästberg’in açıklamasının kendi kişisel görüşlerini yansıttığını, bunun akademinin resmi görüşünü yansıtmadığı duyuruldu. “Nobel ödülü almış bir yazar ödüllerin dağıtılacağı törenlerde nasıl tavır alacağını kendisi belirler” dedi.

Dylan’ın sözcüsünden konuyla ilişkin hala bir açıklama yok. Sanatçı ödüle ilişkin kimseyle temasa geçmedi ama inzivada da değil, ABD’de turneye devam ediyor.

Ödüller resmen 10 Aralık’ta İsveç’in başkenti Stockholm’de verilecek. Dylan’ın ödülü alıp almayacağı da nihai olarak burada belli olacak.

Haber

İlginizi Çekebilir