Beyonce’nin hamileliği sahte miydi?

Geçen hafta Ece Erken’in çocuğunun saçlarını boyattığı iddia edildi. Erken, gözyaşları içinde bu iddianın asılsız olduğunu, çocuğunu kuaföre bile götürmediğini söyledi… Popüler kültür komplo teorisiz olmaz. Bu teorilerden müzik dünyasının nasibini almamış olması da düşünülemez. Yurt dışında komplo teorilerini ortaya atanlar olayı bir adım daha ileriye götürüp bir dedektif gibi çalışıyor ve iddialarını kanıtlamaya çalışıyorlar.İşte o komplo teorilerinden birkaç örnek.


BLUE IVY, KİMİN ÇOCUĞU?

Daha önce düşük yapan Beyonce’nin çocuğunun olmadığını savunan bir grup insan, şarkıcının hamileliğinin de sahte olduğunu düşünüyor. Ellerindeki en önemli kanıt Beyonce’nin bir televizyon programındaki görüntüleri. Programda Beyonce koltuğa otururken göbeği bir yastık gibi ikiye katlanıyor. Bu da takma göbek iddialarını güçlendiriyor.

0x0-dudak-ucuklatan-komplo-teorileri-1477755267375

LORDE KAÇ YAŞINDA?
Ella Marija Lani Yelich-O’Connor, bilinen adıyla Lorde, 7 Kasım 1996’da dünyaya geldi. En azından nüfus kağıdında yazan tarih bu. Peki gerçek buysa ünlü şarkıcı neden zaman zaman 30’lu yaşların sonunda gibi görünüyor? Neden Vanity Fair dergisine 45 yaşında olduğunu söyledi? En sevdiği filmin 1999 tarihli The Virgin Suicides (Masumiyetin İntiharı) olması ilginç değil mi? İddiaları saçma bulanlara göre Lorde, söz konusu iddiaları komik bulduğu için her fırsatta bu konuda espriler yapmakta sakınca görmüyor.

0x0-dudak-ucuklatan-komplo-teorileri-1477755472733

STEVIE WONDER GÖRÜYOR
Stevie Wonder 1950’de prematüre olarak dünyaya geldiğinde, kuvözde verilen aşırı oksijenin etkisiyle görme yetisini kaybetti. Müzisyen hayatına görme özürlü olarak devam etti. Ama yıllar içinde müzisyenin gördüğüne ilişkin iddialar ortaya atılmaya başlandı. Spor yazarı Bomani Jones’un iddiasına göre müzisyenin şarkı sözlerinde gördüğünü kanıtlayan betimlemeler yer alıyor. Ayrıca NBA maçlarına gelmesi de kafaları karıştıran bir başka konu. Bir de Wonder’ı, Michael Jackson’ın balmumu heykelinin fotoğrafını çekerken gösteren bir kare var.

0x0-dudak-ucuklatan-komplo-teorileri-1477755291995

ŞARKI SÖYLEMİYOR
Kimi komplo teorisyenlerine göre Nicki Minaj, Jay Z’nin alter egosu. Jay Z rap söyleme işini hallediyor, Minaj görüntüyü tamamlıyor. Peki elde kanıt var mı? Nicki Minaj’ın şarkılarının devrini düşürdüğünüzde ortaya Jay Z’ninkiyle aynı ses çıkıyor. Jay Z’nin şarkılarını hızlandırdığınız zaman da ses bu kez Minaj’ınkine benziyor.

 

0x0-dudak-ucuklatan-komplo-teorileri-1477755645242

Kısa boylu Paul 1963 (solda) – Uzun boylu Paul 1963 (sağda)

GERÇEK BEATLES HANGİSİ?
Beatles üyelerinin kulaklarını incelemek hiç aklınıza geldi mi? Peki ya kaşlarını, dişlerini, boylarının uzunluğunu?.. The Beatles Never Existed (Beatles Hiç Varolmadı) adlı sitenin kurucularının aklına gelmiş, hatta yapmışlar da. Ve dünyanın en ünlü grubunun oyuncular ve komplocular tarafından özenle hazırlanmış bir aldatmaca olduğu sonucuna varmışlar. İddia sitede fotoğraflarla kanıtlanmaya çalışılıyor. Sonuç birden fazla Beatles olduğu yönünde…

MOZART ZEHİRLENDİ
Tarihte hayli geriye gidince karşınıza Mozart’la ilgili bir komplo teorisi çıkıyor. 35 yaşındayken aniden yatağından düşerek yaşamını yitiren Mozart, bir iddiaya göre besteci Antonio Salieri tarafından öldürüldü. Demans hastası olan Salieri, Mozart’ı öldürdüğünü itiraf etti. Daha sonra itirafını geri alsa da bu iddiayla tarihe geçmekten kurtulamadı.

Haber

İlginizi Çekebilir