Özlemle Anıyoruz…

Cumhuriyetin Kurucusu, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 78. yılında törenlerle anılacak.

Liderler, 10 Kasım öncesinde yazılı mesajlar yayınladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, mesajında, Atatürk’ün, “Türkiye’nin ve milletin ortak değeri” olduğunu belirtti. Erdoğan’ın mesajında, 15 Temmuz vurgusu da vardı.

Cumhurbaşkanı, “15 Temmuz ihaneti karşısında sergilenen asil direnişle türkiye kazanımlarını muhafaza edeceğini dünyaya ilan etmiştir” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım ise mesajında, Atatürk’ün, Türk milletini milli irade, adalet, insan hakları ve demokrasi ideali etrafında birleştirdiğini vurguladı.
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun mesajında ise hükümete eleştiri vardı. Kılıçdaroğlu, “Sorumluluk makamında olanların gaflet ve delaleti nedeniyle birlik ve bütünlüğümüze yönelen tehditlerin tarihte eşi benzeri görülmedik oranda arttığı, terör saldırılarıyla kahraman çocuklarımızın şehit edildiği bu günlerde, onun ışığı çok daha parlak bir şekilde yolumuzu aydınlatmaktadır.” ifadelerini kullandı.

MHP lideri Devlet Bahçeli, Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyeti’nin ana direği olduğunu belirterek, “Cumhuriyetimiz kuruluş ilke ve iradesiyle yaşadığı müddetçe bu gerçek değişmeyecek” dedi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ise, “Türk Silahlı Kuvvetleri olarak yüreğimizde taşıdığımız vatan ve millet sevgisi; barış ve güvenliğin teminatı etkin, caydırıcı, saygın gücümüz ve üstün disiplin anlayışımızla görevimizin başında, asil milletimizin hizmetinde ve Atatürk’ün izindeyiz.” mesajını paylaştı.

Number1 Anıtkabire Götürüyor

Number1 Türk FM dinleyip canlı yayında verilen numaradan Atatürk hakkında sorulan sorulara doğru cevaplayanlar, bizimle Anıtkabir Ziyaretine hak kazandılar.  10 kasım için 5 belediyenin katılımıyla gerçekleşen bu büyük organizsayon ile Number1 Anıtkabirde sevenleriyle Atmızın huzurunda.

 

img-20161110-wa0027

Haber

İlginizi Çekebilir