The Weeknd: “Sahneye Sarhoş Çıkardım”

Şu sıralar Starboy isimli şarkısıyla gündemde olan başarılı şarkıcı The Weeknd geçtiğimiz günlerde Zane Lowe ile yaptığı röpörtajda önceden sahneye sarhoş olarak çıktığını itiraf etti. İşte 26 yaşındaki yıldızın itirafı:

Olay performans göstermeye gelince biraz sıkı olmalısınız. Playback yapmak için orada değilim. Arka dansçılarım yok, sahnede delice olan şeylerim yok. Sadece ben ve mikrofon var. Önceden gergin olduğumdan dolayı sahneye sarhoş çıkardım. Gerginliğinizle savaşmalısınız. Savaşmanız lazım. Bu yapmam gereken bir şeydi ve yaptım sonra sanki insanların beni göreceği için benden daha gergin olduklarını hissettim.

The Weeknd kimdir?

Abel Tesfaye veya tanınan sahne adıyla The Weeknd (d. 16 Şubat, 1990), Etiyopya-Kanadalı R&B şarkıcısı, söz yazarı ve prodüktörü. 2010’un sonlarına doğru Tesfaye, YouTube’a The Weeknd ismiyle birkaç şarkı yükledi ve bu sayede kendini tanıtmaya başladı. 2011’de dokuz parçadan oluşan üç mixtape albüm House of Ballons, Thursday ve Echoes of Silence ile büyük beğeni topladı. 2012’de Trilogy albümü, 2011 mixtape’lerindeki şarkıların yeniden çalışılmış halleri olarak yeniden sunuldu. 2015’te Grinin Elli Tonu filminin müziklerinde yer alan “Earned It” uzun süre müzik listelerinin bir numarası olarak kaldı ve hemen ardından piyasaya çıkan üçüncü stüdyo albümü Beauty Behind the Madness ile Amerika Birleşik Devletleri listelerinde zirveye yükseldi.

The Weeknd Pitchfork, MTV, BET, Rolling Stone, XXL ve The Source dergisinin de aralarında bulunduğu çeşitli müzik yayıncılarından övgüler aldı. MTV’nin sunucusu John Norris ise onu “kendi jenerasyonunun en iyi sese sahip sanatçısı” ve Michael Jackson’dan sonraki en iyi müzikal yetenek olarak adlandırdı

Abel kayıt almaya ilk olarak “Get In There” isimli şarkısı ile başladı. Daha sonra Tesfaye, Toronto’da Jeremy Rose isimli bir yapımcı ile tanıştı. Rose’un karanlık R&B için “The Weekend” isimli bir projesi vardı. İlk önce Curtis Santiago’yu denedi. Fakat daha sonra enstrumanlarından bir tanesini Tesfaye için çaldı. Bunun üzerine Tesfaye freestyle yaptı ve albüm çalışmalarına başladılar. 3 şarkı yaptı, bunlar “What You Need”, “Loft Music”, ve “The Morning” ve Abel’in söylediği fakat Rose’un umursamadığı diğer parçalar. Daha sonra Tesfaye “The Noise” isminde bir R&B grubunun içinde bulundu. Rose da Tesfaye’yi şarkılarında daha fazla seks, uyuşturucu ve fahişeler hakkında bahsetmesi konusunda cesaretlendirdi. Abel, Rose’a uyarak partiler verip müzik yapmaya devam etti bu sırada çok iyi arkadaş oldular. Buna rağmen Rose bu projeden geri çekilde çünkü o ve Abel arasında yaratıcılık açısından çok fark olduğunu anladı ve Abel’e “club” türü müzik yapması için ısrar etti. Fakat Abel bu fikri kesinlikle reddederek Rose ile yollarını ayırdı.

Nisan 2012’de The Weeknd, Coachella Festivali’nde sahneye çıkarak Amerika turuna başladı. Grubuyla beraber çeşitli büyük şehirlerde konserler verdi ve Rolling Stone[8] tarafından büyük övgü aldı. Tesfaye ve grubu Avrupa turlarına İspanya ve Portekiz’de yapılan Primavera Müzik Festivali’nde başladılar ve bunu Londra’da Wireless Festivali, Paris ve Brüksel’de yapılan konserler takip etti. Londra’da ki ilk şovunda Micheal Jackson’ın Dirty Diana parçasını söyledi ve büyük övgüler aldı. Haziran ayında Balloons Trilogy’nin 8 milyon kere indirildiği görüldü ve bu albüm bir yıl sonra yayınlanacaktı.

Eylül 2012’de The Weeknd, Republic Records ile anlaştı ve kendi stüdyosu XO’yu kurma yoluna gitti. Toplama olan albümü Trilogy ise Kasım ayında çıkışını yaptı, bu albüm önceki üç mixtape şarkıların yeniden düzenlemiş halini ve ayrıca üç bonus şarkı içeriyordu. Ayrıca daha önce yollarını ayırdığı Jeremy Rose’u da yapımcı olarak şarkılarına yazdı.

Dördüncü stüdyo albümü Starboy, 25 Kasım 2016’da raflardaki yerini aldı.

Haber

İlginizi Çekebilir