Kayseri’de Patlama 13 Asker Şehit

Patlamaya, otobüsün hemen yanına yaklaşan bir aracın sebep olduğu öğrenildi. Patlamada ilk belirlemelere göre hayatını kaybedenler ve çok sayıda yaralı olduğu bildirildi.

TSK: 13 şehidimiz var

Terör saldırısıyla ilgili TSK’dan yapılan açıklamada, “13 personelimiz şehit, 48 yaralımız var” denildi.

Kayseri Valisi: Şehit ve yaralılarımız var

Saldırıya ilişkin bilgi veren Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, “Sivil araç bomba yüklü, canlı bomba tarafından patlatılıyor. Çok üzücü bir hadise. Şehitlerimiz ve yaralılarımız var” dedi.

AHABER’e bağlanan gazeteci İsmail Şahin olayın bir bombalı saldırı olabileceği üzerinde durulduğunu söyledi. Görgü tanıklarının bombalı araçla saldırı yaptığını söyleyen Şahin, araçta çarşı iznine çıkan askerlerin olduğunu söyledi. Gazeteci Engin Gökdemir ise sabah saatlerinde net olmayan bilgilerde başka bir aracın belediye otobüsü yanına yaklaşarak infilak ettirildiğini söyledi. Bu bölgenin vatandaşlar tarafından çok sık kullanıldığını belirten Gökdemir, bu gölgede öğrencilerin de yoğun olduğunu söyledi.

DHA Kayseri Büro Şefi Oktay Ensari’nin aktardığı bilgilere göre kampüsün ana girişi yakınında 71 plakalı bir araç belediye otobüsüne yaklaşarak saldırıyı gerçekleştirdi.

RTÜK yayın yasağı getirdi

RTÜK, Başbakanlık tarafından Kayseri’de meydana gelen patlamaya ilişkin geçici yayın kısıtlaması getirildiğini bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan bilgi aldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kayseri’de gerçekleştirilen saldırıyla ilgili Genelkurmay Başkanı Akar, İçişleri Bakanı Soylu ve Kayseri Valisi Kamçı’dan bilgi aldı.

Başbakan Yıldırım bakanları aradı

Başbakan Binali Yıldırım, Kayseri Erciyes Üniversitesi kampüsünde bugün saat 08.45’de gerçekleştirilen saldırıyla ilgili bakanlardan bilgi aldı.

Bakanlar Kayseri’ye gidiyor

Kayseri’deki patlama sonrasında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin Kayseri’ye geleceği öğrenildi.

Haber

İlginizi Çekebilir