Ariana Grande ve John Legend Bir Arada

Güzel şarkıcı Ariana Grande ve Darkness and Light isimli albümüyle konuşulan John Legend ‘Güzel ve Çirkin’ filmi için bir araya geldi!

Filmin soundtrack’i için kaydedilen Şarkı, ilk kez 1991’de yayınlanan animasyon filmi “güzel ve çirkin”  için Howard Ashman ve Alan Menken tarafından yazıldı  ve esas olarak Bayan Potts’ı seslendiren aktrist Angela Lansbury tarafından seslendirilmişti. Şarkıyı daha sonra Celine Dion ve Peabo Bryson tarafından yeniden kaydedildi.  O yıl bir Akademi Ödülü, Altın Küre ve Grammy Ödülü kazandı.

İkili,  film için birlikte düet bir parça seslendirecek. Ayrıca Ariana stüdyodan ilk görüntüsünü de Instagram hesabında paylaştı. John Legend ve Güzel ve Çirkin filmini etiketlemeyi de unutmadı.

Güzel ve Çirkin (Özgün adı: Beauty and the Beast), Walt Disney Feature Animation tarafından üretilen 1991 yapımı Amerikan animasyon filmidir. Olan filmin dağıtımını Walt Disney Pictures yapmıştır. Film, Fransız romancı Jeanne-Marie Le Prince de Beaumont’un, güzel, genç bir kız ile canavara dönüşmüş bir prensi konu alan masalına dayanır. Ayrıca, filmdeki çeşitli öğeler, 1946 yapımı Güzel ile Hayvan filminden ilham alınarak kullanılmıştır.

Walt Disney Animasyon Klasiklerinin 30. filmidir olan Güzel ve Çirkin, ayrıca, Akademi Ödülleri tarihinde En İyi Film Oscar ‘ına aday gösterilen iki animasyon filminden ilkidir. (İkinci film 2009 yılı yine bir Disney/Pixar yapımı Yukarı Bak’tır).

Filmin senaryosunu Linda Woolverton, yönetmenliğini Gary Trousdale ve Kirk Wise, yapımcılığını Don Hahn yapmıştır. Filmin müziklerini yine Disney yapımı Küçük Deniz Kızı’nın da müziklerini yapan Alan Menken ve Howard Ashman bestelemiştir. Güzel ve Çirkin gösterime girdiğinde büyük bir başarı kazanmış ve dünya çapında 377 milyon dolar gişe hasılatı elde etmesinin yanı sıra En İyi Müzikal veya Komedi Film dahil olmak üzere üç Altın Küre ve iki Akademi Ödülü kazanmıştır.

2002 yılında, Güzel ve Çirkin “kültürel, tarihî ya da estetik açıdan önemli” olduğu gerekçesiyle ABD Ulusal Film Arşivi’ne seçilmiştir.

Haber

İlginizi Çekebilir