Beyonce’nin Sansasyonel Pozunun Perde Arkası

Sadece ilk 24 saatte 8 milyonun üzerinde beğeni alan fotoğrafın arkasında ise Los Angeles ve New York’lu bir sanatçı var: Awol Erizku. Çiçekli ve duvaklı hamilelik fotoğrafı Beyoncé ve Jay Z çiftinin sanatçı ile ilk çalışması değil. 2014’teki Paris seyahatleri sırasında Louvre’da Mona Lisa tablosu ile birlikte verdikleri pozu da Erizku çekmişti. Sonradan Vogue’da da yayımlanan fotoğraf “sanat selfiesi” trendinin öncüsü olarak nitelendirilmişti.

Sadece iç çamaşırları ve Meryem Ana’yı andıran bir duvakla poz veren şarkıcının pozu dinsel birçok gönderme içeriyor. Dini göndermeler Beyoncé’nin internet sitesine koyduğu fotoğrafta iyice belirginleşiyor. Siyah beyaz karedeki saç tasarımı bir haleyi andırıyor. Fotoğrafı “Venüs” adıyla paylaşırken de Sandro Botticelli’ye selam duruyor.

 

 

Instagram’i sadece mesai saatlerinde açık

28 yaşındaki Awol Erizku Etiyopya doğumlu ve South Bronx’ta büyüdü. Yale Üniversitesi’nde modern sanatlar okuyan sanatçı fotoğraf, heykel ve video yerleştirmeler üzerine çalışıyor, Instagram’i kendi galerisi olarak görüyor. Hatta profilini herkese açık tuttuğu saatlerde bir galerinin çalışma saatleriyle aynı. Eserlerini gerçek hayatta sergilediği yerse Los Angleles’daki Night Gallery.

Haber

İlginizi Çekebilir