Mehmet Müezzinoğlu Number1 Türk’te

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu Number1 Türk fm ve NR1 Türk Tv ortak yayında Kadir Çetin’in programına konuk oldu.

Gençlerden gelen soruları yanıtlayan Bakan Müezzinoğlu gençlere “Gençlik Paketi” Müjdesi verdi.

Gençlik paketi 

500 bin işbaşı eğitimi programı diyoruz. Gençlerin ilk 3 ay için sağlık sigortası primleri de dahil 1502 tl biz üstleniyoruz. 3 ay sonunda edindiği tecrübelere göre işine yarayanı sen al diyoruz.  Devam ettikleri kişilerle de 1 yıl boyunca işverenden 773 tl almayacağız.

Staj yaptığı dönemde üniversite öğrencilerimize 280 tl cep harçlığı veriyoruz.  

Ekonomiye, iş verene çalışmak isteyene çok katkısı olacak.İşsizlik büyük oranda azalacak.

*Emekliler promosyonu ne zaman alacak? 

16 bankayla promosyon protokolü imzaladık. Emeklilerimize banka seçme fırsatı veriyoruz. Mart- Nisan Mayıs aylarında emeklilerimizin promosyonu ödenmiş olacak, emeklilerimizin seçtikleri bankalara göre. 

*Büyükanne projesi bu millete ait bir proje olacak.

Kadın istihdamını azaltmaya sebep olmamak için annenin kayınvalidesine ya da annesine destek verilsin ki, çalışan anne işinden olmasın istedik. Aile bütünlüğü, kültürel anlamda da çok önemli bir proje. 6500 aile ile bu projeyi başlatacağız. 

Siyasette topluma hizmet adına bir misyonumuz var. 

Cumhurbaşkanından gelen teklif

AKP kurulmadan önce RTE’den birlikte çalışma teklifi aldım. Siyaset düşünmediğim halde ‘BİZ BİR ARKADAŞIMIZA BİR TEKLİFTE BULUNDUĞUMUZDA O ARKADAŞIMIZ BU SEBEPLE OY KAYBEDERSEK ÇOK ÜZÜLÜRÜM cümlesi üzerine AKP’ye katılma kararı aldım.

Taşeron İşçiler

Referandum döneminde popilist herhangi bir müjde olduğunu söyleyemem. Ama bakanlık olarak kamu çalışanı reformu üzerinde çalışıyoruz. 

Referandum

İlk defa Türkiye’de güçlü bir sistem olacak. 12 Mart Muhtırasından tutun AKP’nin kapatılma davasına kadar her şeyi yaşadım. Bunların bedelini hep millet ödüyor. Ama siyasetçilere ya da milletin kaderiyle oynayanlara hiçbir şey olmuyor. Dolayısıyla bundan sonra milletin ümüğünü sıkamadıkları bir sürece giriyor. 

Demokrasilerde kral millettir, güç millettir. Yetki belirli güç oranlarında mı yoksa millette mi? 

CHP Lideri Kılıçdaroğlu 

Cumhuriyetin CHP’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’tür, doğrudur, eyvallah. Ama Mustafa Kemal halktan hiç kopmamıştır en zor zamanlarda milletle yürümüştür. Dört bir yanından emparyalistlerle işgal edilen bir millete ya istiklal ya ölüm diyerek milletle beraber mücadele vermiştir. Onun hayatında hiç korku yoktur. 

Bakın CHP’ye son 30 yıldır hep korkutma vardır. Laiklik elden gidiyor der korkutur, Cumhuriyet elden gidiyor der korkutur. Atatürkçülük elden gidiyor der korkutur. Hiç büyük hedeflere yürüme cümlesi yoktur. Bu millete muassır medeniyetler seviyesine layıktır diyip, Atatürk’ün nasihatına uyma diye bir şey yoktur. Atatürk’ün gölgesine yan gelip yatıyorlar. Atatürk’ten geçiniyorlar. Bunların dönemi bitti. biz sivri zekalıyız millet anlamaz,ya millet seni çoktan solladı gitti ya.

Aleyna Tilki 

Aleyna kızımız daha 16-17 yaşında genç bir kızımız,yasal sorunların olmadığı zeminlerde sanatını icra edebilir.

Bunun yanı sıra ailesine ve kendisine nasihatım,kısa vadeli değil uzun vadeli başarı ve kazançlar yolunda ilerlemesi gerekir.

Gençliğinde yaşadığı unutulmaz anısı:

Tıp fakültesindeyken yeni evliyim sadece 1 kahve takımımız var,sıkıntılı bir maddi sürecimin olduğu dönem.eve misafir geldi,kahve fincanın sapı kırıldı.yenisini alacak paramız olmadığı için hemen yapıştırıcı ile yapıştırdım ve misafirlere kahve ikram ettik.Misafir tam kahveyi yudumlayacakken birden sap koptu ve fincan döküldü.Zorlu süreçten geçip bu ülkeye hizmet eden bir Bakan oldum,gençlerin umudu ve özgüveni olduğu sürece her şeyi başaracaklardır.

Haber

İlginizi Çekebilir