Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç Number1’da

Referandum yaklaşıyor!

“Neden Evet, Neden Hayır?” özel programında Kadir Çetin, Gençlik ve Spor Bakanı  Akif Çağatay Kılıç ile konuştu

Gençlik ve Spor Bakanı  Akif Çağatay Kılıç, Number1 Referandum Özel Programı’nda şunları söyledi;
Bu yaz 18-30 Temmuz arası dünyadaki en büyük 3. Spor organizasyonu olan İşitme Engelliler Olimpiyatı’nı Türkiye’de yapacağız.  Onun hazırlıklarıyla uğraşıyoruz. Şu anda çalışmalarımız sürüyor, oteller doldu.  İşitme engelliler lisanını öğrenmek isteyen birçok kişinin başvurusunu aldık. Bunun ekonomiye iyi bir katkısı olacak.


Nedir Cumhurbaşkanlığı Sistemi? Bizim Hayatımıza Etkisi Büyük Olacak Mı?
AK Parti olarak biz mevcut sistemden memnunuz. Bunun bize parti olarak kazandıracağı hiçbir şey yok.  İktidar mıyız, evet.  Başbakan ve Cumhurbaşkanımızın arası iyi mi?  Evet.
Ahmet Necdet Sezer’in Cumhurbaşkanı olduğu dönemde  Bülent Ecevit ile yaşadığı kavgaları biliyoruz ve ülkemize ödetilen bedelleri. O dönemde memurun maaşını veremediğimiz için yurtdışından borç alınmış.
Kılıçdaroğlu’nun Avrupa’yla Danışıklı Dövüş Söylemine Tepki
Sayın Kılıçdaroğlu Avrupa’da yaşamamış bilmez tabii. Bir propaganda pankartını gördünüz, Erdoğan’ı öldür yazıyor. Bu mu danışıklı dövüş.
Buna danışıklı dövüş demek için bu ülkenin ya da bu dünyanın dışından gelmiş olmak gerekiyor. Bize niye sistem değişikliği yapıyorsunuz istediğiniz oluyor dedi. Darbe oldu, 17-25 Aralık davası var. Bu mudur Türkiye’de son 15 yılda ülkeyi rahat bir şekilde yöneten iktidar.
Herkese Eşitiz!
Marmaray yaptık, kimse isyan etmedi. Marmaray’ın girişinde Ak Parti’ye oy verdiniz diye mi soruyoruz. Herkes kullanıyor bunu.
Hayır çadırını ziyaret etti Cumhurbaşkanımız. Sohbet etti insanlarla. Kesin cumhurbaşkanımızdan sonra eveti düşünmeye başlamışlardır.  O çadır hala orda. O insanlar fikirlerini hala dile getiriyorlar.
2012 yılından beri CHP Sayın Cumhurbaşkanımıza diktatör diyor. Bu çadır konusundan sonra bu diktatör mevzusu diyebilir misiniz?
Almanya’da 5 yıldır devam eden bir dava var. Türkiye’de bir suç işlediği düşüncesiyle gözaltına alınıp, sonra mahkemece tutuklanan kişiyi Almanya’nın Tarabya’daki  Başkonsolosluğu’nda 1 ay sakladılar, sonra teslim ettiler.
Dedenizden Dolayı CHP’ye Sempatiniz Oldu Mu?
O zaman küçüktüm. Ama rahmetli dedemden siyaset konusunda farklı düşündüğümüz konular oldu. Ama beni hep desteklerdi. Çünkü kendisi gençlerin kendi yolunu kendisinin seçebileceğine inanırdı.

Haber

İlginizi Çekebilir