Fenerbahçe, Euroleague’de Olympiacos’u Yenerek Şampiyon Oldu

Turkish Airlines Euroleague finalinde temsilcimiz Fenerbahçe, Olympiacos ile şampiyonluk için sahaya çıktı.

İLK YARIDA AVANTAJ BİZDE

Maça çok hızlı başlayan Sarı-Lacivertliler, ilk periyodu 26-18 önde kapatarak 2. periyot için avantajlı gitti. İkinci periyoda da iyi başlayan Kanarya, ilk yarıyı 39-34 önde kapattı.

VE ŞAMPİYON FENERBAHÇE!

Üçüncü periyotta faul problemine girmesine rağmen kenardan gelenlerle farkı daha da açan Fenerbahçe, 60-48 ile şampiyonluk için son kez parkeye çıktı. Son periyoda da taraftarlarının müthiş desteğiyle bomba gibi başlayan Sarı-Lacivertliler, rakibini 80-64 yenerek şampiyon oldu.

Maç sonu hem Sinan Erdem’de hem Türkiye’de büyük sevinç ve kutlamalar vardı. Maç sonu Sarı-Lacivertlilerin yıldızı Luigi Datome’nin saçları kesildi.

Maç sonu hem Sinan Erdem’de hem Türkiye’de büyük sevinç ve kutlamalar vardı. Maç sonu Sarı-Lacivertlilerin yıldızı Luigi Datome’nin saçları kesildi.

DATOME SÖZÜNÜ TUTTU
Fenerbahçe’nin İtalyan basketbolcusu Luigi Datome, “Şampiyon olursak saçımı keseceğim diye söz vermiştim ve bunu tuttum” dedi.
Fenerbahçe, THY Euroleague Finali’nde Yunan ekibi Olympiakos’u 80-64 mağlup ederek şampiyon oldu. Mücadelenin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Fenerbahçe’nin yıldız basketbolcusu Luigi Datome, “Evet şampiyonuz. Bu sefer başardık çok mutluyuz. Ülkeye ve takıma ilk şampiyonluğu getirdik. Bizim çok özel, müthiş bir gece oldu. Şampiyon olursak saçımı keseceğim diye söz vermiştim ve bunu tuttum. Seneye de sakalımı keser miyim? Bilmiyorum. Şimdi eğlence ve kutlama zamanı” ifadelerini kullandı.
Fenerbahçe Eurolig şampiyonu oldu, Datome sözünü tuttu
YABANCI BASIN BÖYLE GÖRDÜ
Sport1 (Almanya): Fenerbahçe’nin zaferiyle ilk kez bir Türk takımı Euroleague’de zafer elde etti. Basketbolun zirvesinde kazanan Türkiye’den geldi. Fenerbahçe, Yunanistan’ın en yüksek seviyedeki takımına şans tanımadı.
Handelsblatt (Almanya) Fenerbahçe ilk kez Euroleague’i kazandı. Sırp antrenör Zeljko Obrodoviç, dokuzuncu kez bu kupayı kaldırarak, Avrupa’daki statüsünü ilan etti!
Euronews: Muhteşem Fenerbahçe, Avrupa’nın zirvesine oturmak için uzun bekleyişini sona erdirdi. Avrupa’nın en büyüğü olmak için yaklaşık 60 yıl boyunca süren bekleyiş sona erdi.
Kathimerini (Yunanistan): Olympiakos’un çabası 48 saat içindeki ikinci mucizeyi sergilemeye yetmedi. Yeni Avrupa şampiyonları arasında Yunan oyuncu Costas Sloukas da var.
Cumhurbaşkanı Erdoğandan Obradovice telefonCumhurbaşkanı Erdoğan’dan Obradovic’e telefon
Fenerbahçe Eurolig şampiyonu oldu, Datome sözünü tuttuSalonda tarihi anlar yaşandı. Kupa, Sarı-Lacivertlilerin ellerinde böyle yükseldi.

Haber

İlginizi Çekebilir