Federer ve Djokovic kısa yoldan ikinci turda

Wimbledon’da ikinci günün, Merkez Kort’u dolduran tenisseverler için pek de iyi geçtiği söylenemez. İlk tur maçlarına çıkan Novak Djokovic ve Roger Federer, rakiplerinin maçtan çekilmesiyle oldukça kısa süre kortta kalarak adlarını ikinci tura yazdırmayı başardı.

Merkez Kort’ta ikinci günün ilk maçı kadınlarda dünya 1 numarası Angelique Kerber ile Irina Falconi arasında oynandı. Bu yıl sergilediği performansla beklentilerin altında kalan Alman tenisçi, ABD’li rakibini 6-4’lük iki setle mağlup ederek ikinci tura yükseldi.

Günün ikinci maçında korta çıkan isim Novak Djokovic oldu. Wimbledon’da dördüncü şampiyonluğunu kovalayan 2 numaralı seribaşı, Martin Klizan karşısında ilk seti 6-3 ile hanesine yazdırdı. İkinci sete de servis kırarak başlayan Djokovic, sette durum 2-0’ken rakibinin maçtan çekilmesiyle ikinci tura yükseldi. Grand Slam’lerdeki son 11 galibiyetinin 4’ünü rakiplerinin maçtan çekilmesiyle elde ederek ilginç bir istatistiğe imza atan Djokovic, bununla birlikte Grand Slam’ler özelinde kariyerinin 234. maç galibiyetine ulaşarak Jimmy Connors’ı geride bıraktı ve bu alanda tüm zamanların en başarılı 2. ismi olmayı başardı.

Merkez kortun sıradaki misafiri, 314 galibiyetle söz konusu listenin ilk sırasında yer alan Roger Federer’di. 2017 yılında sergilediği performansla eski günlerini hatırlatan 35 yaşındaki Federer’in ilk tur serüveni de Djokovic’te olduğu gibi kısa sürdü. Alexandr Dolgopolov karşısında ilk seti 6-3 ile kazanan İsviçreli efsane, ikinci sette de 3-0 öndeyken Ukraynalı rakibinin maçtan çekilmesiyle, Merkez Kort’tan yükselen uğultuların arasında ikinci tura yükselen taraf oldu.

Bu sonuçların ardından ikinci turda Angelique Kerber-Kirsten Flipkens, Novak Djokovic-Adam Pavlasek ve Roger Federer-Dusan Lajovic eşleşmeleri oluştu.

Haber

İlginizi Çekebilir