Wimbledon’da tek erkeklerde ilk finalist Marin Cilic oldu

Teniste sezonun üçüncü ve en prestijli Grand Slam’i olan Wimbledon’da tek erkeklerde ilk finalist belli oldu. Marin Cilic ve Sam Querrey’yi karşı karşıya getiren maçta gülen taraf, 6-7, 6-4, 7-6 ve 7-5’lik setlerle Marin Cilic oldu.
Toplamda 2 saat 56 dakika süren ve muhteşem bir mücadeleye sahne olan maçın ardından 7 numaralı seribaşı Cilic, kariyerinin toplamda ikinci Grand Slam finaline, Wimbledon’da ise ilk finaline ulaştı. Kariyerinin bundan önce ilk ve tek Grand Slam finalinde 28 yaşındaki Hırvat raket Cilic, 2014 Amerika Açık finalinde Japon raket Kei Nishikori’yi 6-3’lük 3 sette mağlup etmeyi başarmıştı.
Kariyerinde ilk kez bir Grand Slam’de yarı final gören ABD’li 24 numaralı seribaşı Sam Querrey’nin Jo-Wilfried Tsonga ve Andy Murray’yi eleyerek yaşadığı rüya gibi Wimbledon macerası da sona ermiş oldu.
25 ‘ace’ ve 70 ‘winner’la önemli bir performansa imza atan Cilic’in rakibi ise Tomas Berdych-Roger Federer mücadelesinin ardından belli olacak. Cilic finalde şampiyonluğa ulaşırsa 2001’de Goran Ivanisevic’in ardından Wimbledon’da şampiyonluk kazanan ikinci Hırvat raket olmayı başaracak.

Haber

İlginizi Çekebilir