ABD tarihinin en kanlı silahlı saldırısı!

ABD’nin Las Vegas kentindeki bir müzik festivalinde ülke tarihinin en kanlı katliamı gerçekleşti. Ünlü Mandalay Bay Casino yakınlarındaki country müzik festivaline otomatik silahla ateş açan saldırgan, en az 50 kişiyi öldürdü. Hastaneye kaldırılan 406 yaralı arasındaki pek çok kişinin daha ölebileceği tahmin ediliyor.

Saldırgan, Las Vegas’ta yaşayan 64 yaşındaki beyaz ABD’li Stephen Paddock. Polis, Paddock’u Mandalay Bay’in 32. katında ölü buldu. Saldırganın intihar ettiği açıklandı. Otel odasında en az on silah bulundu.

Las Vegas Şerifi Joseph Lombardo, bunun ‘yalnız kurt’ tarzı bir saldırı olduğunu ve saldırganın herhangi bir örgütle alakası olmadığını düşündüklerini belirtti.

Aranıyor!

Lombardo, öldürülen şüpheliyle birlikte görülen Asyalı bir kadının yanı sıra Hyundai Tucson ve Chrysler Pacifica model iki otomobilin arandığını da ifade etti.

Marilou Danley isimli kadının fotoğrafı, Las Vegas polisinin Twitter adresinden yayımlandı.

Olaydan sonra Las Vegas’taki McCarran Uluslararası Havalimanı’nda uçuşlar bir süreliğine durduruldu.

Sosyal medyaya düşen ilk görüntülerde, yüzlerce kişinin panikle olay yerinden kaçtığı görüldü. Görgü tanıkları, izdihamdan dolayı pek çok kişinin ezildiğini de belirtti.

Twitter hesabından baş sağlığı mesajı yayınlayan ABD Başkanı Donald Trump, kurbanların yakınlarına en derin taziyelerini sundu.

Amerikalı profesyonel poker oyuncusu ve sosyal medya fenomeni Dan Bilzerian, kaçma görüntüsünü paylaştı. Paylaşımında, sinkaflı ifadelerle “Aman Tanrım! Bir kız kafasından vuruldu” dedi.

DAEŞ üstlendi

Terör örgütü DAEŞ, haber ajansı Amaq aracılığıyla saldırıyı üstlendi. Örgüt, saldırganın aylar önce Müslüman olduğunu iddia etti.

ABD’li yetkililer ise, önceden psikolojik sıkıntılar yaşadığını ancak sabıkasının temiz olduğunu belirttikleri saldırganın, örgütle herhangi bir bağlantısını bulamadıklarını ifade etti.

Ulusal yas ilan edildi

Konu hakkında basın açıklaması düzenleyen ABD Başkanı Donald Trump, “Bu tamamıyla kötülük kokan bir eylem. Bayrağımızın yarıya indirilmesi emrini verdim. Çok büyük öfke duyuyor olsak da, bizi tanımlayan öfke değil, sevgimizdir. Bu da hep böyle kalacaktır. Kaosta ışık bulmak kolay değil, ancak en karanlık alan bile tek bir umut ışığıyla aydınlatılabilir” dedi.

6 Ekim akşamına kadar ulusal yas ilan edildiğini belirten Trump, DAEŞ’in saldırıyı üstlenmesi hakkında ise konuşmadı.

Saldırganın ateş açtığı otelin 32. katı, yeni günün ışığıyla birlikte böyle görüntülendi.

15 ay sonra yeni katliam

ABD’de eğlence mekanlarını hedef alan son büyük saldırı, geçen yıl Haziran ayında Florida’da gerçekleşmişti. Eşcinsellerin gittiği bir bara giren saldırgan 49 kişiyi öldürmüş, olay ABD tarihinin en kanlı silahlı saldırısı olarak kayıtlara geçmişti.

Kansas’ta silahlı saldırı: 3 ölü

ABD’nin Kansas eyaletindeki üniversite yakınlarında düzenlenen silahlı saldırıda 3 kişi öldü.

Lawrence Polisi, yeni basketbol sezonunun kutlandığı Kansas Üniversitesi yakınlarındaki saldırıda 3 kişinin öldüğünü, 2 kişinin yaralandığını açıkladı. Tedavi altına alınan yaralıların hayati tehlikesi yok.

Üniversite Sözcüsü Erinn Barcomb-Peterson ölenler arasında üniversite öğrencilerinin bulunmadığını belirtti.

Emniyet Müdürlüğüne yakın bir yerde düzenlenen saldırıyla ilgili soruşturma devam ediyor.

Haber

İlginizi Çekebilir